La família del ja expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell, ha denunciat fins en nou ocasions als Mossos d'Esquadra que han estat víctimes d'amenaces i agressios. Així ho van confirmar ahir diverses fonts de la policia catalana. El propi Rosell així ho va anunciar dijous durant la roda de premsa en la que comunicava la seva dimissió al capdavant de la junta directiva blaugrana. L'exmandatari va revelar que "des de fa temps" tant ell com la seva família han patit "en silenci, amenaces i atacs". Tot plegat, l'han portat a pensar "si ser president significa haver de posar en risc" a la seva família, el que l'ha empès a presentar la seva dimissió.

No ho deia per dir Rosell, la casa del qual, segons es feien ahir ressò diversos mitjans, fins i tot hauria estat tirotejada, a banda d'altres amenaces i agressions sobre la seva persona i la seva pròpia família. Segons va informar TV3, que va mostrar una de les denúncies interposades als Mossos d'Esquadra pels familiars de l'expresident, des de l'entorn de Rosell s'haurien presentat fins a nou reclamacions a la policia autonòmica.

Poc va trigar el cos dels Mossos d'Esquadra a dir la seva, confirmant que, efectivament, la família de Sandro Rosell ha interposat totes aquestes denúncies. Declaracions que, tot plegat, es contradeien amb el que la policia catalana havia declarat al matí, quan afirmava que no tenia coneixement de cap denúncia provinent de Rosell o del seu entorn.

Segons els Mossos, les reclamacions interposades per la família de l'expresident són "informació confidencial", pel que només un reduït nucli policial en tenia coneixement. Malgrat aquesta confidencialitat, ahir al migdia sortia a la llum que una d'aquestes denúncies tenia arrel en els fets que van tenir lloc a la casa de Sandro Rosell, objecte d'un tiroteig als voltants de les festes nadalenques. TV3 va treure a la llum el document de la denúncia que va interposar la seva dona, Marta Pineda.

Cinc impactes de bala

El document assegurava que "el passat 30.12.2013 van observar que a la porta d'accés de la finca hi havia fins a cinc impactes de projectil, quatre al marc i un a la porta de vidre. Aquest últim impacte va aconseguir travessar el vidre".

No en va dir res el propi Sandro Rosell durant la roda de premsa en la que enumerava els motius de la seva dimissió. Tot i això, va assegurar que tant ell com el seu entorn familiar havien patit "amenaces", d'entre les quals entren els cinc tres que va rebre el seu domicili.

Rosell va renunciar al càrrec dijous, només un dia després que el jutge de l'Audiència Nacional, Pablo Ruz, acceptés a tràmit la querella que un soci del Barça va presentar en la seva contra per apropiació indeguda, en la contractacio del brasiler Neymar l'estiu passat.