Dos dies després de l'adéu de Sandro Rosell i just l'endemà de la primera roda de premsa de Josep Maria Bartomeu com a nou president blaugrana, li va arribar el torn a Gerardo Martino. El tècnic, en una de les rodes de premses més complicades des que va aterrar a Can Barça, no només va parlar del Màlaga, el proper rival dels blaugrana a la Lliga, sinó que va lamentar la renúncia de Rosell, va parlar de Neymar i de tot allò que envolta el contracte del brasiler i, novament, va passar de puntetes a valorar el seu futur.

El Tata no va dubtar en assegurar no sentir-se més feble després de la dimissió de Sandro Rosell, l'home que el va fitxar, com a president del club català. "En absolut", va respondre amb contundència quan se li va preguntar si la seva posició com entrenador es veuria debilitada ara que Rosell ja no hi és. El preparador argentí va reconèixer, en qualsevol cas, que "no és una bonica notícia" la renúncia de Rosell: "M'he sentit i em sento molt de suport per Sandro, el conec de fa molt temps i m'hauria agradat que acabéssim això tots junts".

Per Martino, a l'equip li toca ara "col·laborar en l'esportiu" per fer oblidar la crisi institucional fent un bon partit i guanyant demà el Màlaga. "És important que l'equip segueixi bé d'ànim, que no decaigui i jo l'he seguit veient molt bé tota la setmana", va afegir el tècnic argentí, qui va mostrar-se alhora convençut que a Neymar, "no l'afectarà" que s'hagin filtrat les xifres del seu fitxatge, el mateix que ha acabat amb la dimissió del president per una querella per apropiació indeguda en modalitat de distracció davant l'Audiència Nacional.

Malgrat que el nou president del club, Josep Maria Bartomeu, va reiterar la seva confiança en Martino i el seu desig d'ampliar el seu contracte fins al 2016, l'entrenador del Barcelona va tornar a ser poc contundent a l'hora de vincular el seu futur al conjunt blaugrana. "Evidentment, si un arriba a una institució d'aquesta naturalesa, en condicions normals, el que vol és seguir endavant, però no ho puc assegurar perquè al futbol no es pot assegurar res", va manifestar. Martino ni tan sols ha començat a planificar la pròxim temporada, segons ell, perquè no està acostumat a fer-ho amb tanta antelació: "Jo vinc d'un lloc on tot es resol cinc minuts abans de començar la temporada i aquí es planifica cinc mesos abans. No dic que estigui bé, però em costa plantejar-m'ho amb tanta antelació".

Gerardo Martino no va comparèixer sol a la sala de premsa. El director esportiu, Andoni Zubizarreta, va estar en tot moment al seu costat i també va respondre algunes preguntes. A través del seu discurs, Zubizarreta va restar importància a la dimissió de Sandro Rosell i va recordar que el blaugrana és "un club especial, diferent, viu, ric, que aglutina famílies de diferents procedències i diferents maneres de veure el barcelonisme".

La querella contra Neymar i la filtració a la premsa dels contractes que componen l'operació, va obligar divendres el Barça a fer públiques totes les xifres del fitxatge, incloses les del sou del jugador. Per a Zubi, quelcom que de ben segur que no hi té cabuda en qualsevol altra entitat esportiva del món. "No he vist mai un espectacle com el d'ahir (divendres), a un club ensenyar totes les xifres de l'operació i el sou del jugador. A mi m'agradaria també conèixer què fan els rivals quan contracten", va apuntar el director tècnic, que creu que ara ho tindrà més complicat en qualsevol negociació perquè la resta de clubs saben com treballa el Barça.

Afellay, un més

Respecte al partit d'aquesta nit davant el Màlaga, el Tata espera de nou un duel en el qual tota la iniciativa recaigui en el seu equip: "Probablement nosaltres tinguem molt protagonisme i el Màlaga ens esperi amb molta gent darrere i aposti per sortir a la contra". I, per tenir un partit més còmode, considera clau marcar d'hora: "Hem de centrar-nos a aprofitar aquestes primeres ocasions de gol del partit que a vegades ens fa que juguem d'una manera totalment diferent".

Un partit més, Martino no podrà comptar amb Andrés Iniesta, que segueix recuperant-se de la contusió que va patir al genoll esquerre davant l'Atlètic fa dues setmanes. Però comptarà amb la presència del migcampista Ibrahim Afellay, que ha rebut l'alta mèdica cinc mesos després de passar per la sala d'operacions. El tècnic va assegurar que compta amb l'internacional holandès, però no es va atrevir a descartar que deixi l'equip al mercat d'hivern: "Fa moltes setmanes que Ibi s'entrena amb normalitat i ha pres ritme futbolístic. La idea és comptar amb ell però els vaivens del mercat no permeten assegurar que seguirà amb nosaltres, encara que la idea és que comparteixi la feina amb nosaltres fins a mitjans d'any".

Laporta demana eleccions

Joan Laporta, expresident del Barça, va tornar a aparèixer ahir a escena per referir-se a la recent dimissió de Sandro Rosell com a màxim mandatari del club blaugrana. Ho va fer a través del seu Twitter personal, assegurant que "només celebro el que penso que és bo per al Barça, mai els problemes dels altres". Laporta va sortir així al pas de les informacions que es publicaven ahir en les quals s'assegurava que se l'havia vist celebrant la notícia de l'adéu de Rosell. "Espero que Sandro Rosell resolgui davant el jutge les qüestions que l'afecten", seguia l'advocat, "sense conseqüències ni en el seu àmbit personal ni tampoc familiar".

Laporta, però, també va aprofitar per demanar eleccions a la presidència del club aquest proper mes de juny, encara que no va deixar ben clar si la seva intenció és presentar-s'hi. "Amb la dimissió de Rosell penso que l'actual president del Barça (Josep Maria Bartomeu), davant la situació d'excepcionalitat per la falta de plena legitimitat al no haver estat escollit pels socis, hauria de convocar eleccions al final de temporada. Pel bé del club".

Amb aquestes declaracions, Laporta no va fer altra cosa que fer néixer tota classe de rumors que apunten a un més que possible retorn de l'actual regidor de l'Ajuntament de Barcelona a la cursa per presidir el club blaugrana.