El Barcelona dormirà com a líder de Primera Divisió per cinquanta-novena jornada consecutiva després de golejar anit el Màlaga (3-0) en un partit plàcid per al conjunt blaugrana. L'actuació de Willy Caballero a la porteria va impedir que el conjunt malagueny, que suma quatre partits sense guanyar i sense marcar un gol, marxés del Camp Nou amb un correctiu molt més gran, ja que el Barça va tenir una dotzena de claríssimes ocasions per aixamplar el marcador.

Malgrat l' important cabal de joc ofensiu que els locals van exhibir des de l'inici, va haver de ser un defensa, Gerard Piqué, qui portés la calma a les grades i encarrilés el partit per al seu equip a la sortida d'un córner. El central català va recollir una pilota morta a la frontal després d'un cop de cap errat per Alexis per afusellar Willy Caballero cinc minuts abans d'arribar al descans. L'única carta ofensiva que té el Barça per rematar les jugades a pilota parada, l'únic jugador de la plantilla que mesura més de 1,90, estava lliure de marca al'àrea. I Piqué no va perdonar l'errada de la defensa malaguenya per fer l'1-0. Va ser el just premi a una primera meitat de clar domini blaugrana. Després de cedir terreny a la Lliga amb dos empats davant l'Atlètic i el Llevant, després de quatre partits consecutius fora de casa, l'aficionat barcelonista tenia ganes de futbol. I al final, la tempesta institucional viscuda aquesta setmana amb la dimissió de Sandro Rosell com a president del club, va escampar quan la pilota va començar a rodar.

El Barça va generar futbol de sobres per posar en problemes al Màlaga, però estava en una d'aquestes nits en què la inspiració dels seus davanters l'abandona en els metro finals i és inversament proporcional a la del porter rival. Jordi Alba, un punyal per la banda esquerra , va tenir dues oportunitats sobre la sortida de Willy Caballero. En una es va topar amb el porter del conjunt malagueny i l'altra la va enviar per sobre del travesser. Alexis va estavellar la seva en un pal i Messi va creuar massa la que va tenir, també sobre la sortida de Willy Caballero.

Bernd Schuster ja va avisar en la vigília que, al Camp Nou, els rivals del Barça passen molt de fred , i que el seu equip sortiria a abrigar-se enrere per buscar la seva oportunitat a la contra. Però , amb problemes per confeccionar la defensa -Weligton i Gámez eren baixa per lesió-, el Màlaga va patir més del compte per defensar-se sense pilota. A sobre, Roque Santa Cruz, la seva referència en atac, el jugador amb més renom de l'equip, va haver de retirar-se lesionat als 25 minuts de joc.

Amb aquest guió, els visitants només van poder exigir Valdés, com no, a pilota aturada, un cop més el taló d'Aquil·les de l'equip del Tata Martino. Duda va fer volar el porter blaugrana en un xut de falta des de la frontal i una altra falta lateral botada pel brasiler va ser caçada a boca de canó per Pawlowski, el substitut de Santa Cruz, per estavellar al cos de Valdés.

El Barça va accelerar després de la represa. Tenia ganes de liquidar el partit i ho va fer més aviat que tard. Alexis i Cesc van avisar en els primers minuts. Fins que va aparèixer Messi en la seva versió de repartidor de caramels. Una mica més endarrerit del que en ell és habitual, com en el partit de Copa contra el Llevant, li va regalar el segon a Pedro, que va retallar bé i va enviar la pilota amb rosca a la base del pal de Caballero.

El mateix Messi iniciaria la jugada que acabaria amb el gol d'Alexis, que només va haver d'empènyer la pilota que li va servir Pedro per marcar el tercer de la nit , just abans que Martino substituís el punta canari per donar entrada a Tello. El partit va deixar de tenir emoció, si encara en tenia alguna, amb mitja hora per jugar-se.

Els minuts finals van servir perquè Afellay tornés a sentir-se futbolista després de portar una eternitat en la infermeria i rebés l'afecte del Camp Nou , que ahir a la nit es va centrar en el futbol ignorant el que ha passat aquesta setmana als despatxos. Com si el canvi de president ni tan sols hagués passat i Sandro Rosell encara fos a la llotja i no pas Josep Maria Bartomeu. .