Tretze jornades. Aquest és el temps que l'Olot ha necessitat per retrobar-se amb la victòria. Tres mesos plens de nervis i patiment, gairebé igual que el partit d'ahir al Municipal, que va tenir un desenllaç èpic amb un gol de Carlos a falta de tres minuts pel final que va donar la victòria als olotins davant l'Atlètic Balears, que va arribar a la Garrotxa com a líder de la categoria, una posició que ara cedeix al Llagostera. El gol del pitxitxi va servir per tornar a situar a l'equip fora de la zona de descens i de promoció de descens, unes posicions que els d'Arnau Sala havien ocupat durant les darreres sis jornades.

Tal com assenyalava l'entrenador de l'equip olotí després del partit, l'Atlètic Balears era el rival idoni per reaccionar. Ni més ni menys que el líder, un equip que només havia perdut tres partits en tota la temporada. Fins ahir.

Els de Nico López van quedar lligats de mans a Olot. Els locals van tallar de soca-rel totes les jugades de combinació que intentaven els balears, especialment gràcies a la parella que el debutant Agus Fernández i Rojas van formar. Tot i això, els visitants sí que van trobar un camí cap a Òscar Fornés en un contracop que va deixar Florín davant el porter (m.33), però Òscar va salvar l'u contra u.

El bagatge ofensiu de l'Olot no va ser millor. Els d'Arnau Sala van rondar la porteria visitant diverses vegades, però no van aconseguir crear cap ocasió clara. Carlos es va trobar massa sol al davant i les arribades puntuals per les bandes de Freixa i Hostench van estar ben vigilades per la defensa balear. Així que els millors intents van ser des de la distància, al quart d'hora amb un tret suau de Reverter, passada la mitja hora amb un bon xut de David López des de fóra l'àrea i a les acaballes del primer temps amb una falta que no va trobar la porteria.

Òscar salva de nou l'equip

Sense canvis a l'inici de la segona meitat, l'Olot va anar afinant el seu joc ofensiu. David López va portar la primera acció clara de perill als quatre minuts, quan després d'escapar-se de quatre marcadors es va plantar a l'àrea gran però la seva centrada-xut va sortir fregant el pal. L'Olot s'havia tret la pressió de sobre mentre que l'Atlètic Balears cedia un córner rere l'altre per repel·lir els gironins. David López ho va tornar a intentar poc després amb el mateix resultat. Semblava que s'ensumava l'1-0, però els aficionats locals encara s'haurien d'agafar a la cadira una vegada més. Florín va tornar a plantar-se davant Òscar però entre el porter i Rojas, van aconseguir treure la pilota dels peus del jugador balear (m.68).

Arnau Sala va donar entrada a Miki i Coro per afrontar el tram final amb l'empat encara al marcador. Tot i això, si algú podia desencallar el marcador era el de sempre: Carlos. I ho va aconseguir. A falta de tres minuts pel final -quan l'Atlètic jugava amb deu per l'expulsió de Guasch, el davanter va rebre una passada alta de Rojas per controlar la pilota i, tot i estar escorat a l'esquerra, enviar la pilota al fons de la xarxa amb un xut sec i col·locat (1-0, m.87).