Més d'una setmana després, l'accidentat viatge del Girona Club Hoquei a Anglaterra segueix portant cua. I el que falta. L'equip gironí va ser eliminat de la Lliga d'Europa femenina per haver arribat 25 minuts tard al pavelló on havia de jugar el partit contra l'Ely anglès. A Girona desitgen que el problema se solucioni el més aviat possible i, si pot ser, sense sanció econòmica i amb el dret a fer de nou el partit de tornada dels vuitens de final. Des del Comitè Europeu d'hoquei patins (CERH), però, s'alerta que la resolució del Comitè de Disciplina podria allargar-se una setmana més, fins a la primera setmana del mes de febrer. "En principi, la resolució ha de ser entre avui i dimarts", diu el president del club Josep Pla. "El Girona té deu dies per presentar proves, si li demanen, i hi ha una burocràcia que s'ha de respectar. Ha de ser, però, abans del 7 de febrer", respon el portuguès Fernando Graça, president del CERH i, per tant, màxim responsable de l'hoquei patins europeu.

El Girona va presentar dimarts un recurs d'al·legació contra la seva eliminació de la competició continental. En l'escrit presentat a través de la Federació Espanyola s'exposen els fets succeïts en el desplaçament de Londres fins a Peterborough (150 quilòmetres), en el qual una de les dues furgonetes va tenir una avaria mecànica i va perdre un temps d'or per retrobar-se amb el primer vehicle i arribar a temps al pavelló a les vuit del vespre, l'hora del partit.

L'Ely, el club anglès, també va presentar un recurs en el qual demana una indemnització, ja que el partit no va arribar a disputar-se (era el seu debut a casa en competició europea).

El torn és ara del Comitè de Disciplina del CERS (màxima entitat europea de patinatge). Un òrgan en el qual hi tenen dret a vot tres persones: el portuguès José Trindade Martins (president), l'espanyol Rafael Alonso (primer vicepresident) i l'italià Luigi Bassano (segon vicepresident). Sobre la taula hi tindran les versions dels dos clubs implicats, l'acta del partit (resultat de 10-0 per incompareixença del Girona) i "l'informe confidencial dels àrbitres", segons declaracions de Graça a Diari de Girona. Si el Comitè disciplinari ho considera oportú, pot demanar al Girona que, en un termini de deu dies laborables, aporti proves que justifiquin el seu retard (la fotografia de la matrícula d'un taxi que va ajudar a l'equip a retrobar-se, per exemple). "Si creuen que hem d'aportar alguna prova, ens ho hauran de comunicar", afegeix Pla.

El calendari, molt ajustat

En el cas d'haver de presentar proves, la resolució del Comité podria allargar-se fins a la primera setmana del mes de febrer. El problema és que el calendari especifica que l'anada dels quarts de final (el Voltregà ja està classificat i està a l'espera de saber de qui serà el seu rival) s'ha de jugar el 8 de febrer. Així, sigui quina sigui la decisió final, hi hauria molt poc marge de temps per disputar el primer duel i, segons Graça, és probable és que hi hagi un canvi de data.

Si la resolució diu que el Girona té l'opció de tornar a Anglaterra per disputar el partit, no tindria gaire temps per organitzar el viatge: "El que no poden fer és dir a un equip que vagi a Anglaterra amb només tres dies de marge", comenta Pla. Tot i que en un principi el club gironí s'havia negat a tornar a terres britàniques per falta de pressupost, ara es considera que "el club pagarà els bitllets d'avió i, si l'Ajuntament vol donar suport, l'ajuda seria benvinguda, ja que després haurem de treballar més per ajustar els comptes". Un cop les noies d'Albert Bou estiguessin classificades pels quarts de final contra el Voltregà (són molt superiors a les angleses), jugar l'eliminatòria prèvia a la Final a Quatre seria més fàcil d'organitzar entre catalans.

Per altra banda, si es dóna el cas que la resolució és a favor de l'Ely anglès, Graça ja va comunicar a ells i al Voltregà, per correu electrònic, que "intentin acordar una nova data" perquè les britàniques tinguin temps de viajtar.