Un gol del català de l'Hamburg Joan Cañellas va permetre ahir a Espanya derrotar Croàcia i guanyar la medalla de bronze en el Campionat d'Europa de Dinamarca. Un nou èxit de l'handbol estatal amb protagonisme per al palafrugellenc Albert Rocas que, precisament a Dinamarca, on juga amb el Kolding després de deixar el Barça aquest estiu, va sumar el seu sisè gran podi a nivell de seleccions. Als 31 anys, i deixant a un costat tot el que ha guanyat a nivell de clubs, Rocas va sumar ahir la seva sisena medalla en Jocs Olímpics, Europeus i Mundials. El seu primer gran èxit va ser la medalla d'or en el campionat del món de Tunísia (2005) i després van seguir la plata a l'Europeu de Suïssa (2006), el bronze als Jocs Olímpics de Pequín (2008), el bronze al mundial de Suïssa i una altre títol de campió del món en la final de l'any al Palau Sant Jordi.

Rocas, repartint-se sempre els minuts a l'extrem amb el blaugrana Víctor Tomás, va marcar ahir un gol contra Croàcia i ajudant-se de la seva llarga experiència ha estat una peça clau, dins i fora de la pista, del projecte de Manolo Cadenas. Després de la derrota contra França a la semifinal, ahir guanyadors del títol, Espanya va saber ahir fer-se amb la victòria en el sempre complicat duel pel tercer i el quart lloc. na medalla que servirà al conjunt espanyol per rescabalar-se del bronze perdut fa dos anys davant els croats a l'Europeu de Sèrbia i el més important per ser el punt d'arrencada per a l'enlairament definitiu del projecte de Manolo Cadenas, que malgrat el podi, ha generat alguns dubtes en la cita de Dinamarca.

Ahir, després d'una bona primera part, l'atac espanyol va perdre i ritme i continuïtat amb relació a la primera meitat, un problema que es va encarregar de resoldre el sempre infal·lible Julen Aginagalde, que amb els seus gols va permetre a Espanya conservar la davantera (25 - 27) al marcador. Una renda que Croàcia, gràcies de nou a un encertat Venio Losert sota els pals, va aconseguir reduir a tan sols un gol (26-27) a quatre minuts per al final. Es va arribar als instants finals amb una igualtat absoluta, però l'empat final el va fer ja impossible Joan Cañellas, màxim golejador del torneig amb 48 gols, que amb la seva única diana del segon temps va donar a Espanya el triomf (28-29) i el seu segon bronze continental.