Dos gols d'Álex Cruz van donar la primera victòria del Llagostera aquest 2014. I un gol del davanter de l'Olot Carlos Martínez va fer tornar l'equip del Gironès a la primera posició de la taula. El favor del conjunt garrotxí va arribar a les acaballes del duel que enfrontava els homes d'Arnau Sala contra l'Atlètic Balears, líder de la categoria fins ahir i actual segon classificat. Així doncs, jornada rodona per als gironins de Segona B. El Llagostera celebra la ruptura d'una mala dinàmica d'un empat i tres derrotes consecutives. Per a l'equip de Lluís Carrillo i Oriol Alsina, recuperar el lideratge és anecdòtic, ja que encara queda camí per recórrer. No obstant, tornar veure el Llagostera al primer lloc demostra que l'equip blaugrana s'ha refet d'un mal inici d'any. Confirma també que l'etiqueta de "conjunt revelació de la primera volta" comença a quedar esgotada i que aviat l'equip passarà a ser definit com a "candidat a la promoció d'ascens".

Sobre el terreny de joc s'enfrontaven el fins llavors segon millor equip de la categoria i el pitjor. La diferència sobre la taula, però, no va veure's a la gespa. Ambdós equips van oferir una bona proposta de joc i un ritme elevat. Tot això, al mateix temps que l'àrbitre deixava jugar amb excés i la parròquia local li començava a agafar mania.

El primer a mirar a porteria va ser el Llagostera, quan Sellarès va fer un xut exterior que va marxar per alt. També ho va provar Pitu, amb un xut de falta que va ser desviat per un defensa i que va obligar el porter Toni a estirar el braç. El migcampista de Salt ho va tornar a provar amb un xut llunyà que no va acabar de sorprendre.

Penal polèmic

El Prat, amb els ex-Llagostera Granell i Artabe a l'onze inicial, també trobava espais enmig d'una defensa en la qual no hi era el lesionat Lobato. Superats els 25 minuts de joc va arribar la primera ocasió del partit per al conjunt visitant, amb un xut d'Ignacio que va sortir fora a l'esquerra de Moragón. Poc després va arribar la jugada polèmica del partit. Amb la pilota lluny de la zona de perill, l'àrbitre va xiular un penal que va agafar a tothom per sorpresa. Una suposada agafada de Jordi López a un davanter visitant provocava que Àlex Granell transformés el penal amb un xut a l'esquerra de Moragón. L'olotí va marcar ahir seu primer gol amb el seu equip.

El Llagostera veia com la primera victòria de l'any volia resistir-se. Va aparèixer, però, Álex Cruz. El canari va ser ahir el millor del partit. Primer va executar una falta directa amb una rosca sensacional. La pilota va superar la barrera i va caure al pimer pal, fent inútil l'estirada de Toni. Quedaven cinc minuts per al descans i tot tornava a la normalitat. L'extrem va tornar a estar encertat als vuit minuts de la represa: una centrada de Fullana va caure als seus peus, va baixar la pilota dins l'àrea i va fer un retall per creuar la pilota al fons de la porteria. Amb la remuntada convertida en un fet, el Llagostera va saber gestionar la darrera mitja hora de joc amb molt ofici, buscant el tercer gol però sense oblidar-se de la defensa. Tres punts i, de nou, líders.