El flamant president del Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va valorar ahir al programa El Món a RAC-1 els seus primers dies al capdavant de la institució, repassant alguns temes com l'actualitat blaugrana, la situació de la querella de Jordi Cases contra Sandro Rosell o tot el que envolta el cas Neymar.

A banda d'admetre que "mai" havia pensat ser president del Barça, va recordar que des que Sandro Rosell li va comunicar la seva decisió de deixar el càrrec "mai es va valorar l'opció de convocar eleccions", així que el mandat arribarà al seu final l'estiu del 2016. Bartomeu va avançar igualment que "quan el procés -pel cas Neymar- acabi" el club estudia presentar una querella contra qui va filtrar els contractes del brasiler i, possiblement, també contra el mitjà (el diari El Mundo) que els va publicar. El president va dir que ha descartat denunciar "per danys i perjudicis" el soci Jordi Cases -l'autor de la querella contra Rosell pel cas Neymar-, així com que el club ja ha parlat amb ell. "Tenim l'evidència que ell (Cases) no va filtrar els contractes. Quan el procés acabi, prendrem la iniciativa. Sabem qui ho va fer", va anunciar Bartomeu, qui considera que des de Madrid hi ha hagut interès a magnificar aquest assumpte perquè "costa assimilar que el Barça ha dominat els últims anys".

Desconeix el club si l'empresa MCM -que manté un litigi econòmic amb el club per un altre assumpte-, com va anunciar diumenge està decidida a sumar-se a la querella que en el seu dia va interposar Cases. "No ens consta, però no m'estranya. Veig una certa bel·ligerància des de Madrid respecte al Barça. Costa pair que tinguem dos jugadors dominants com ho són Leo Messi i Neymar", va lamentar.

Messi: el més ben pagat

Bartomeu també va insistir que el davanter argentí Leo Messi "no està en venda", alhora que va anunciar que "sense pressa", el Barça pensa reunir-se amb el jugador per convertir-lo en el futbolista més ben pagat del món. "No serà imminent, tenim temps", va avançar. Les properes renovacions seran les de Martín Montoya -"s'està al final del procés negociador"- i també la de de Gerard Piqué - "n'hem començat a parlar".