El soci barcelonista Jordi Cases va assegurar ahir que la seva intenció és la de mantenir la querella contra l'expresident Sandro Rosell fins que el Barça no li garanteixi per escrit que no prendrà accions legals contra ell, alhora que va informar que no ampliarà la denúncia contra la resta de la junta directiva.

En una roda de premsa celebrada ahir, Cases va admetre que se sent "saturat" per tot els fets i va comunicar que, si bé el vicepresident de l'àrea social, Jordi Cardoner, li ha donat "la seva paraula" que no hi haurà represàlies quan retiri la demanda, prefereix esperar que el club ho formalitzi amb un document. "Estic molt tranquil perquè m'han donat la seva paraula, però fins que no ho tingui per escrit no retiraré la querella", va anunciar.

També va negar que tingui la intenció d'ampliar la querella al vicepresident econòmic, Javier Faus; i a l'actual president, Josep Maria Bartomeu, de qui va destacar la seva "bona actitud" perquè el cas es tanqui "com més aviat millor" pel bé de l'entitat. En aquest sentit, va dir que té "la consciència molt tranquil·la" i va defensar que hi hagi "llibertat" perquè la gent pugui opinar el que vulgui.

Segons la versió del seu advocat, Felipe Izquierdo, qui el va acompanyar durant la compareixença, el passat dilluns 21 de gener -un dia davant que el jutge Pablo Ruz acceptés a tràmit la querella a Sandro Rosell- el portaveu del Barcelona, Toni Freixa, es va posar en contacte amb ell per arribar a un acord perquè Cases retirés la demanda. "Aquest cap de setmana havia decidit retirar la querella. Jo volia saber en qualitat de què s'havien pagat 40 milions a N&N (la societat del pare i la mare del brasiler) i ho van fer", va indicar el soci.

Després de la conversa amb el vicepresident de l'àrea social, es va arribar a un acord per retirar la querella a falta de formalitzar-ho "per escrit" amb el portaveu i directiu del club, Toni Freixa. Això no obstant, l'esmentada reunió es va anul·lar tant diumenge com ahir, per sorpresa de Cases i del seu advocat, que va dir no comprendre l'actitud del portaveu blaugrana. Després de l'anul·lació, Cases va conversar de nou amb Cardoner, el qual li va enviar un missatge de calma. "M'ha tranquil·litzat molt perquè m'ha dit que el club no emprendrà accions legals contra la meva persona. M'ha donat la seva paraula", va ressaltar.

El club no s'ho explica

El Barça, de la seva banda, va mostrar-se contrariat perquè Cases, desitgi ara de l'entitat un document signat per evitar represàlies, i en canvi no accepti la paraula del nou mandatari, Josep Maria Bartomeu, qui ha garantit per activa i per passiva que el Barça no reprendrà el querellant.

Un directiu del club català va negar a l'agència EFE que el portaveu de la directiva, Toni Freixa, hagués trencat els ponts de diàleg amb el Barça i la part demandant. "Freixa no va per lliure, ni ningú aquests últims dies ha plantejat que el Barça signi cap document", va dir, afegint que no entén que si Cases no vol aturar la querella "aquesta ja no incumbeix" a l'entitat barcelonista.

"Jordi Cases hauria d'haver acceptat la paraula del president, i no haver-ho fet es pot entendre com una falta de respecte per la institució", va concloure.