Un gran gol a la contra de Jesé Rodríguez va ensorrar definitivament les opcions de l'Espanyol de remuntar el 0-1 de l'anada al Bernabéu per classificar-se per a les semifinals de la Copa del Rei. Tot i que l'equip de Javier Aguirre no va abaixar els braços fins l'últim quart d'hora, quan es va quedar amb un home menys per l'expulsió de Víctor Sánchez per doble groga, la veritat és que els espanyolistes amb prou feines van generar perill a la porteria d'un Casillas que va establir un nou rècord d'imbatibilitat a la porteria blanca. Ja fa 682 minuts que no ha encaixat cap gol, superant la marca de Paco Buyo la campanya 1994-95, de 658.

El Madrid va revolucionar l'onze per donar descans a molts dels seus jugadors. Era una bona ocasió per somiar per a l'Espanyol, amb Pepe, Marcelo, Benzema i Carvajal a la banqueta i Modric a la grada. Però no va ser possible. El gol matiner de Jesé Rodríguez en un contraatac letal va donar encara més tranquil·litat al Bernabéu i si bé l'equip d'Ancelotti va estar lluny de la seva millor versió, en va fer prou per cobrir l'expedient i accedir a semifinals. Allà s'hi trobarà el vencedor de l'Athletic-Atlètic d'avui.

Jesé va controlar amb una qualitat extrema una bona passada de Xabi Alonso, que des de 40 metres va servir al seu company més de mig gol. Només va haver d'apuntar al forat que va deixar Casilla per obrir el marcador en el minut set. Amb l'eliminatòria gairebé sentenciada (2-0), els blancs en van fer prou mostrant-se consistents en totes les línies. L'Espanyol amb prou feines inquietava i a l'altra àrea, una vegada més, Casilla era un malson per a Cristiano Ronaldo aturant-li totes les seves oportunitats.

A la represa el Madrid hi va posar més ganes. I l'Espanyol, encara que amb un gol es ficava a l'eliminatòria i amb dos la passava, es començava a resignar. En la recta final l'expulsió de Víctor Sánchez va acabar de rematar les nul·les opcions espanyolistes.

La grada demanava un final ràpid que els 53.000 espectadors del Bernabéu, l'entrada més fluixa de la temporada, van agrair en una nit freda i exempta d'espurna a l'estadi madridista.