Tràmit superat. El Barça ja és a les semifinals de la Copa del Rei i va segellar ahir un bitllet que tenia mig lligat des de la setmana passada, quan va apuntar-se l'anada dels quarts de final amb una còmoda golejada al camp del Llevant. Amb un clar 1-4 al seu favor, la cita d'anit al Camp Nou es plantejava com un partit sense transcendència en què calia complir amb l'expedient i poc més. El Barça no va fallar. Ni la pluja, ni la poca assistència, ni tampoc el gol inicial dels visitants van poder amb els blaugrana, que van acabar golejant una vegada més els granota per plantar-se així a les semifinals, on els espera el guanyador de l'eliminatòria entre el Racing i la Reial Societat.

El retorn d'Andrés Iniesta després de 18 dies de lesió va ser un dels pocs al·licients que va despertar el partit. Sense pràcticament públic a les graderies (amb 25.551 espectadors, el Camp Nou va registrar l'entrada més pobra de la temporada), el duel va dibuixar un Barça que va anar de menys a més i que va trigar a sobreposar-se al gol inicia del Llevant. Una diana desafortunada per a la defensa blaugrana, ja que la rematada de Vyntra va picar amb l'esquena de Sergi Roberto, ahir titular, abans de colar-se al fons de la porteria defensada per Pinto.

No va ser fins al llindar de la mitja hora de joc que els homes del Tata Martino van començar a guanyar metres, a triangular amb encert i acostar-se a la porteria de Javi Jiménez. Quan ho van començar a fer, però, ja no hi va haver aturador. Adriano, amb un xut impressionant des de fora de l'àrea, empatava el partit al minut 28 i abans del descans, en un servei des de la cantonada, Puyol situava el 2-1 a l'electrònic. Al segon acte, dues fuetades pràcticament consecutives d'Alexis Sánchez van ampliar l'avantatge per als catalans, que van rubricar la golejada amb una nova diana, obra de Cesc (5-1).