Els metges que atenen l'heptacampió del món de Fórmula 1 Michael Schumacher li han reduït la sedació, per començar el procés de treure del coma, ha informat avui el seu portaveu, complert ja un mes de l'accident d'esquí que va patir als Alps francesos.

"Els sedants administrats a Michael s'han reduït des de fa poc per emprendre el procés de despertar, que podria durar molt temps", ha indicat Sabine Kehm, en un comunicat emès davant la cascada d'informacions sobre la situació de l'expilot alemany. Inicialment, segons ha detallat, s'havia acordat "entre totes les parts implicades" no comunicar aquesta informació mèdica fins que el procés s'hagués consolidat, per protegir la família de l'esportista.

"No donarem cap dada sobre les etapes intermèdies ", va afegir Kehm en aquesta breu nota, enviada un dia després que puntualitzés en un altre comunicat que tota declaració sobre el seu estat de salut que no procedís de l'equip mèdic o del seu entorn era " pura especulació ".

El pilot es troba des del passat 29 de desembre a l'hospital universitari de Grenoble, a l'est francès, on va ser ingressat després d'haver patit una forta caiguda en un sector "fora de pista" de l'estació de Méribel, on posseeix una residència.

El pilot es trobava en companyia del seu fill Mick, de 14 anys, que, igual que la seva germana Gina Maria, dos anys més gran, ha reprès els seus estudis a Suïssa, on resideix la família, i va els caps de setmana a l'hospital. Schumacher es va colpejar el cap contra una pedra i els metges consideren que pot patir danys cerebrals, de manera que li van induir el coma artificial en què es troba.

Des de llavors , Schumacher rep també regularment visites d'amics, com l'actual president de la Federació Internacional d'Automobilisme( FIA ), Jean Todt, que durant anys li va dirigir a l'escuderia Ferrari, o del metge Gérard Saillant.

Mentrestant, avança la investigació sobre les circumstàncies de l'accident, que sembla indicar que Schumacher es va llançar de forma deliberada per una zona no abalisada del traçat, segons es desprèn de la gravació de la càmera que l'expilot portava al seu casc.