Els lectors d´Editorial Prensa Ibérica i ´La Vanguardia´ trien el Peugeot 308 com el ´Cotxe de l´any 2014´

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, es converteix en l'encarregat d'entregar la distinció a Rafael Prieto, director general de Peugeot Espanya, en un acte en el qual també reben el seu particular guardó la Direcció General de Trànsit (DGT) i el pilot català Marc Márquez

31.01.2014 | 00:00
Els lectors d´Editorial Prensa Ibérica i ´La Vanguardia´ trien el Peugeot 308 com el ´Cotxe de l´any 2014´
Els lectors d´Editorial Prensa Ibérica i ´La Vanguardia´ trien el Peugeot 308 com el ´Cotxe de l´any 2014´

D'esquerra a dreta: Javier Godó, Jorge Fernández Díaz, Rafael Prieto, María Seguí, Emilio Alzamora i Javier Moll.Jorge Fernández Díaz, ministre de l'Interior, fa entrega a Rafael Prieto, director general de Peugeot Espanya, del premi "Cotxe de l'Any dels Lectors 2014". Una imatge del còctel celebrat a l'hotel Ritz de Madrid, amb motiu del "Premi Cotxe de l'Any dels Lectors 2014".


"Formar part d'aquests premis és tot un honor ja que s'han convertit en un referent del sector, a la vegada que un reconeixement al treball ben fet". Amb aquestes paraules, Jorge Fernández Díaz, ministre de l'Interior, manifestava la seva satisfacció en la cerimònia de lliurament de la dotzena edició dels Premis Cotxe de l'Any dels Lectors d'Editorial Prensa Ibérica i La Vanguardia. Un doble protagonisme l'exercit per Fernández, ja que era l'encarregat de lliurar el guardó del Cotxe de l'Any dels Lectors 2014 a Rafael Prieto, director general de Peugeot Espanya, a la vegada que era testimoni de com es reconeixia la tasca de la Direcció General de Trànsit, amb la distinció de Premi Institucional del Motor. Un fet que ve a corroborar la contínua tasca desenvolupada per "aquells professionals de la DGT que treballen sense descans en benefici de la societat", assegurava el ministre.
Un afany que, tal com el mateix ministre afirmava, s'ha plasmat en una notable reducció de les xifres de sinistralitat. Segons Fernández Díaz, l'any 2013 el nombre de morts en vies interurbanes va ser de 1.128 persones, un 13,3% menys respecte a l'any anterior. De la mateixa manera, 5.206 persones van resultar ferides greus, fet que ha suposat un descens del 16%. A falta de dos dies per concloure el mes de gener, el ministre assegurava que amb l'actual nombre de morts -54 a 29 de gener-, podria ser el primer mes de l'any amb menor sinistralitat des que es computen aquestes dades. No obstant això, destacava que, "malgrat haver registrat l'any passat el nombre més baix de víctimes mortals, 1.128 morts són 1.128 poderosíssimes raons per seguir treballant en la millora de la seguretat viària". En aquest sentit, Fernández Díaz recalcava la ferma postura del Ministeri respecte a la tolerància zero enfront de la conducció sota els efectes de l'alcohol i les substàncies psicòtropes, així com pel foment de la renovació del parc mòbil espanyol a través d'iniciatives com el recentment renovat Pla PIVE.

Part activa de la recuperació econòmica
De la seva banda, Javier Moll, president d'Editorial Prensa Ibérica, destacava el paper estratègic de la indústria de l'automòbil com "part activa de l'inici de la recuperació econòmica". Una rellevància, la del sector de l'automoció, que es reflecteix en fets com el de ser "un dels més importants generadors de llocs de treball, innovació, desenvolupament tecnològic i esperit emprenedor". Així mateix, Javier Moll advocava per iniciar una "segona transició allunyada dels vicis del passat, amb les empreses de l'automòbil com a exemple gràcies a valors com la qualitat, eficiència, transparència i creixent productivitat". María Seguí, directora de la DGT, recollia de mans de Javier Moll el Premi Institucional del Motor, i agraïa la tasca desenvolupada per tot un equip humà que té com a principal objectiu el de la formació dels conductors, a través d'un constant compromís de comunicació, al qual s'han incorporat de manera activa les últimes tecnologies.
Rafael Prieto, director general de Peugeot Espanya, també mostrava la seva satisfacció pel guardó obtingut pel Peugeot 308 en "un any històric per a la nostra marca en el qual hem registrat unes destacades xifres de vendes i al qual s'acaben d'incorporar notícies positives per al sector com la cinquena edició del Pla PIVE". Tot això en un clar esforç per a l'"activació del consum, augment de la seguretat i l'eficiència d'un parc envellit". Prieto assegurava que "un premi decidit pels lectors de mitjans que es troben entre els més prestigiosos d'Espanya és el millor reconeixement al nou Peugeot 308, així que ser Cotxe de l'Any dels Lectors és un gran orgull".
Així mateix, Emilio Alzamora, mànager de Marc Márquez, en representació del campió del món de MotoGP, recollia de mans de Javier Godó, president del Grupo Godó, el premi Nom del Motor, com a reconeixement a l'excel·lent trajectòria del pilot català. El mateix Márquez va agrair en un vídeo a tots els presents la seva elecció com a guanyador d 'aquest premi, fet que suposa un notable reforç amb vista a l'exigent temporada en la qual el jove esportista català haurà de defensar el campionat.
Amb el lliurament dels Premis Cotxe de l'Any 2014, el Peugeot 308 s'incorpora a una exclusiva llista de vencedors, que han protagonitzat al llarg dels últims dotze anys aquesta iniciativa que té com a objectiu reforçar el vincle existent entre el panorama editorial i el món de l'automòbil.

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema