El jove davanter senegalès nascut a Arbúcies, Balde Keita, està brillant al Lazio italià l'any del seu debut a la Serie A. Balde està intentant obtenir la nacionalitat espanyola, amb la qual cosa es convertiria en jugador comunitari i podria entrar en els plans dels seleccionadors nacionals. Keita, fill d'immigrants senegalesos nascut el 1995 a Arbúcies, no té nacionalitat espanyola. Els seus pares no van fer en el seu moment les gestions, al contrari que posteriorment amb el seu germà. Angelo Cascella, advocat de Keita, expert de dret esportiu i àrbitre del TAS, va informar que està intentant que aconsegueixi la nacionalitat per carta de naturalesa i va indicar que és un cas clar perquè "ha nascut i viscut sempre a Espanya" fins que se'n va anar al Lazio.

Keita, criat a Santa Maria de Palautordera, va enlluernar des de petit al planter del Barcelona, però una broma a un company en un torneig a Qatar li va costar una cessió al Cornellà. El 2011, Keita no va voler tornar al Barça i va signar pel Lazio. Després de passar pel filial, l'extrem no ha trigat a fer-se un forat en el primer equip del Lazio, amb el qual ja ha participat en 17 partits (4 gols) i a participar a la Lliga Europa.

Qui encara juga al filial del Lazio és el també gironí Mamadou Tounkara. Nascut a Blanes i format al planter del Barça, Tounkara és un altre dels ferms valors del planter laziale. Tounkara va jugar cedit al Farners fa dos anys quan sortia d'una greu lesió.