El MIC és un torneig que clubs modestos de la província de Girona com Porqueres, Cassà, Tossa o Cristinenc es prenen com un premi. La participació permet que els joves futbolistes de la base puguin jugar cara a cara contra futures promeses de clubs com Barça, Espanyol, Reial Madrid, Ajax, Inter de Milà o de seleccions com les de Brasil o Catar. Això no evita que els equips gironins no tinguin dret a competir i donar la sorpresa. Aquest any, però, el futbol gironí no està d'enhorabona. Només els alevins del Bisbalenc i del Breda tenen opcions aquest dissabte d'arribar a la final.

En les tretze edicions del MIC disputades a la Costa Brava, el futbol gironí va tocar sostre l'any passat. El Figueres juvenil i el Girona cadet van fer història. Va ser la primera vegada que dos equips gironins arribaven a les semifinals del torneig. L'aleví (futbol 7) del conjunt blanc-i-vermell, a més, va arribar als quarts de final. Així doncs, Bisbalenc i Breda -també en la modalitat de futbol 7- intentaran arribar a les semifinals per igualar el registre de ?l'any passat. Tot i això, cal recordar que tés més complicat ubicar-se entre els millors de les categories superiors, ja que hi ha més equips internacionals, mentre que a les categories d'aleví hi havia un nombre més elevat d'equips catalans.

Ambdós equips gironins jugaran els quarts de final a les nou del matí i, en cas de victòria, no es creuarien a les semifinals. El Bisbalenc jugarà a Sant Antoni de Calonge contra el Vila-real mentre que el Breda s'enfrontarà al Liverpool.

La jornada d'ahir també va deixar lloc per a la polèmica. El Girona cadet va estar a només un pas de classificar-se per als quarts de final, però va perdre el partit decisiu contra l'Elx (0-1). Els alacantins van marcar gràcies a un penal quan s'estava arribant als darrers minuts de joc i el partit va acabar amb fortes discussions entre els jugadors dels dos equips. Per altra banda, en categoria juvenil van caure dos dels principals favorits: l'Espanyol (vigent campió) i l'Aspire Football Dreams entrenat pel gironí Arseni Comas.

Per als camps de futbol de la Costa Brava hi passen, cada Setmana Santa, centenars de futbolistes. En cada edició del MIC hi ha joves promeses que destaquen per sobre de la resta i que desperten l'interès dels espectadors i també dels observadors dels millors clubs del món. Molts d'aquests jugadors són anònims i, amb el pas dels anys, aconsegueixen fer-se un nom en el món del futbol. O fins i tot, es converteixen en estrelles conegudes arreu del món. En són algun exemple Neymar Jr, Messi, Thiago, Juan Mata o Coutinho. També pot ser que succeeixi tot el contrari. És a dir, que un futbolista que juga el MIC ja porti a l'esquena un cognom conegut arreu del món, abans de ser un esportista professional. Són futbolistes que criden l'atenció no només per la seva qualitat, sinó per la sang futbolística que tenen a les seves venes. I en el MIC sempre hi ha alguns exemples. L'any passat, el fill de Tito Vilanova, al Cadet A del Barça, va centrar bona part de les mirades mentre que, altres edicions, van participar en el MIC els fills de Bebeto i Van ser Sar.

González, Gutiérrez i Zidane són cognoms que brillen en els llibres d'història del Real Madrid. I aquests dies conviuen a la Costa Brava. El màxim golejador del club blanc, Raúl González Blanco, milita actualment al club catarí Al-Assad i recentment s'ha fet públic que naixerà el seu sisè fill de la saga González Blanco. El segon germà de la casa ja té dotze anys i actualment està disputant la catorzena edició del MIC, en la categoria aleví (futbol-7). No ho fa amb el Real Madrid, sinó amb l'acadèmia Aspire Academy, originària de Qatar. Com a anècdota, no llueix l'històric dorsal '7' del seu pare, sinó el 18. Hugo González Redondo, d'onze anys d'edat, és dels jugadors que més minuts disputa en un equip que a la fase de grups va superar a Porqueres, Figueres i Bisbalenc, però ahir van quedar eliminats després d'empatar contra l'Europa (2-2) i perdre davant el Cerdanyola (3-2).

Zinédine Zidane és actualment la mà dreta de Carlo Ancelotti a la banqueta del Santiago Bernábeu. El cognom francès, tota una institució a la casa madridista, podria veure ampliada la seva llegenda si algun dels seus fills acaben triomfant a Chamartín. Enzo (Juvenil A) i Luca (porter del Cadet A) ja han entrenat amb el primer equip. Amb onze anys i liderant l'Aleví A del Reial Madrid s'hi troba Théo Zidane, d'onze anys. En aquest cas, el tercer de la saga de Zizou sí ha heretat el número del seu pare amb la selecció francesa. Aquest matí (10.00), a Torroella de Montgrí, té una nova oportunitat per demostrar la seva qualitat a les semifinals que disputarà a contra l'Ajax d'Amsterdam.

Si dos dels hereus de dues de les grans llegendes del madridisme estan vivint, sobre la gespa, una de les seves primeres experiències en campionats internacionals, l'exfutbolista Guti Hernández també està experimentant els seus primers passos a les banquetes. Des d'aquesta temporada, un dels homes que més va associar-se amb Raúl i Zizou és el segon entrenador de l'Aleví A i, per tant, pot ensenyar la seva classe al tercer dels quatre germans Zidane. Guti, popular per les seva classe com a futbolista i també per a les seves polèmiques, s'ha convertit en una de les sensacions del torneig. Allà on va desperta crits d'aficionats blaugranes que no tenen bon record d'ell o bé es dedica a signar autògrafs als aficionats madridistes presents als camps de la Costa Brava. Després d'haver-se assentat ahir a les banquetes dels camps de l'Estartit i de l'Escala, aquest matí ho farà al municipal de Torroella.