El triomf d'Umbert Almenara (Bicis Esteve) a Sant Joan les Fonts va ser inapel·lable. El corredor del Bicis Esteve no va trobar oposició en la distància de 32 quilòmetres i es va endur en solitari una victòria que li permet desbancar Marc Trayter, que no va participar a la cursa garotxina, i enfilar-se en el lideratge provisional de l'Open Tàctic a l'equador del campionat en la categoria elit. Almenara, que ja va guanyar la cursa anterior a Santa Coloma de Farners, va signar una coronometrada d'1:50.27; 3 minuts i 48 segons més ràpid que el júnior Josep Duran (Megamo), que va ocupar la segona posició de la general i més de quatre sobre el tecer classificat, el sub 23 Roberto Bou (Bike House). El millor Màster 30 va ser Albert Oller (Fanatic Bikes Celrà), que va ocupar la sisena posició final i el millor Master 40 va ser Jordi Costa, que va finalitzar just per darrere d'Oller, en el setè lloc.

El cadet Jofre Cullell (megamo) també va assolir una victòria plàcida a Sant Joan les Fonts, amb un marge de més de sis minuts sobre Rubén González (Medina), que és el líder de la general, i Erik Martorell (Morenito). En categoria femenina la més ràpida va ser la sub 23 Ariadna Trias (Sopela); tot i això, amb el seu segon lloc de la categoria, Judith Fores (Bicioci) s'enlaira en el lideratge de la classificació de sub 23. La classificació general d'elit femení segueix liderada per Mariona Càtedra (Ayats) malgrat que ahir la corredor de l'Ayats no va participar i el triomf va ser per a Susana Leiva (La Torreta).

La propera prova de l'Open Tàctic se celebrarà el diumenge 4 de maig a Celrà, organitzada pel Club Ciclista Celrà.