La quarta edició de la Oxfam Intermón Trailwalker reunirà 356 equips (1.224 atletes en total) per recórrer aquest proper cap setmana els 100 quilòmetres que separen Sant Feliu de Guíxols d'Olot a través de les Vies Verdes. El temps màxim per completar la prova és de trenta-dues hores i, en no tractar-se d'una prova de relleus, els quatre integrants de cada equip han d'arribar a final en un exemple de solidaritat i treball en grup. L'Oxfam Intermón Trailwalker és un desafiament esportiu que, al mateix temps, té un fort recorregut social perquè tots els equips participants han de recollir fons per vèncer la fam i fer sortir de la pobresa Etiòpia, Burkina Faso, Nicaragua, República Dominicana, Sudan del Sud i Indonèsia.

Cada equip que participa es compromet a recaptar, abans de l'esdeveniment, un mínim de 1.500 euros per donar suport als més de 400 projectes d' Oxfam a tot el món. Fins al moment, la recaptació per a l'edició de Girona Oxfam Intermón Trailwalker suma més de 600.000 euros i seguirà creixent en els pròxims dies.

L'exemple de Girona, amb la cursa entre Olot i Sant Feliu de Guíxols, que enguany arriba a la quarta edició tindrà continuïtat aquest estiu amb la primera edició de la Oxfam Intermón Trailwalker a Madrid. La rèplica madrilenya de la cursa solidària se celebrarà el proper mes de juliol.