Senzilla i clarament superior: tres curses, tres pole position, tres victòries. Marc Márquez (Honda) va arrodonir el seu domini indolent del cap de setmana en el Gran Premi de l'Argentina de MotoGP amb victòria clara, inapel·lable, que va ratificar també la superioritat manifesta de les motocicletes Honda amb la segona posició del també català Dani Pedrosa. Jorge Lorenzo (Yamaha) va completar el podi; va fer tot el que va estar en les seves mans per negar l'evidència, però al final va haver de claudicar davant les Honda. Des que l'italià Giacomo Agostini (MV Agusta) ho aconseguís l'any 1971, cap pilot havia encadenat tres victòries consecutives al costat de tres millors classificacions d'entrenaments fins ahir; i només Valentino Rossi, el 2001, va sumar tres triomfs seguits al principi de temporada.

En la sortida, Jorge Lorenzo va tornar a demostrar la seva habilitat quan s'apaga el semàfor, però aquesta vegada de manera positiva, per posar-se al davant de la cursa perseguit per l'italià Andrea Iannone (Ducati) i Pedrosa. Mentrestant, Márquez no sortia gaire bé i es veia embolicat al mig de la lluita, fet que el va enviar al quart lloc. Amb un ritme espectacular, Lorenzo estirava la corda des del davant seguit de Iannone, Valentino Rossi (Yamaha) i Marc Márquez, que ja havia superat el seu company Pedrosa, que va cometre un error i va perdre molts metres. Des del darrere també va intentar recuperar terreny Stefan Bradl (Honda), però la seva fogositat li va fer tocar-se amb Rossi, qui va haver de sortir de la traçada per evitar la caiguda mentre per davant Márquez ja havia superat tots els seus rivals i se situava rere el rebuf de Lorenzo.

Lorenzo i Márquez van obrir un forat de més de tres segons respecte a Pedrosa, que va avançar fins al grup que formaven Bradl, Iannone i Rossi, i no va tardar ?gai?re a deixar-los enrere. El campió del món de MotoGP de 2010 i 2012 semblava poder mantenir a ratlla el campió del món de l'equip Repsol Honda, mentre Pedrosa rodava en una còmoda tercera plaça a la qual, a poc a poc, es va anar acostant Rossi, després que l'italià es desfés d'un enganxós Bradl.

Va ser un error de percepció, ja que al final de la volta disset, a vuit per al final, Marc Márquez va decidir passar a l'atac i va avançar a Jorge Lorenzo, va marcar la volta ràpida de carrera i se'n va anar irremissiblement camí de la victòria, la tercera de la temporada. Una volta després, nou rècord de volta ràpida del pilot de Repsol, que d'aquesta manera va sentenciar la carrera de l'Argentina sense que Lorenzo pogués fer res per evitarho; senzillament va dedicar-se a no cometre errors i defensar la seva posició davant l'arribada de Dani Pedrosa, que era unes dècimes més ràpid que ell.

Pedrosa no li ho va posar gens fàcil, ja que dècima a dècima va anar retallant diferències, va marcar un nou rècord de volta ràpida a falta de dues voltes per al final i es va enganxar al rebuf de la Yamaha. Lorenzo va aguantar com va poder l'envestida, però la superioritat de les Honda en aquest circuit va resultar aclaparadora i a la clara victòria de Márquez es va unir el segon lloc de Pedrosa, per davant de les Yamaha de Lorenzo i Rossi. Pol Espargaró (Yamaha) va obtenir el vuitè lloc.