Rafa Nadal, Roger Federer, Novak Djokovic, Maria Xarapova, Serena Williams... Els grans noms del tennis mundial acaparen totes les mirades al Roland Garros. Aquest 2014, però, a les pistes del Bois de Bolougne també hi ha accent gironí amb dues joves tennistes, Paula Badosa i Aliona Bolsova, que als setze anys ja han començat a treure el cap en un escenari, Roland Garros, en el qual la majoria d'analistes del món del tennis creuen que les dues tindran un paper encara molt més protagonista en un futur proper.

De moment, Badosa i Bolsova competeixen en el torneig júnior, són les dues úniques tennistes de l'Estat en el quadre femení, i ahir la tennista de Begur va passar a quarts de final mentre la palafrugellenca, quarta cap de sèrie, queia eliminada en tres sets davant la bielorussa Iryna Shymanovitx (4-6, 6-3 i 6-1). La derrota no acaba amb el camí d'Aliona Bolsova a París, perquè continua en el torneig de dobles fent parella amb Badosa, on ja són a quarts de final després de derrotar una de les parelles favorites, les hongareses Anna Bondar i Fanny Stollar. Les dues jugadores gironines ja van guanyar fa poques setmanes la final de dobles del torneig Juan Carlos Ferrero, a Villena. Ara, però, són a Roland Garros i la dificultat és d'un altre nivell.

Tornant al quadre individual, Paula Badosa buscarà un lloc a les semifinals contra la canadenca Francoise Abanda. Serà el partit de la gironina a la competició que, fins al moment, encara no ha cedit cap set després d'eliminar la nord-americana Black, la colombiana González i la romanesa Ruse. Mirant el quadre, i en el cas de superar la canadenca Abanda, Badosa es trobaria segurament amb la primera cap de sèrie del torneig, la sèrbia Ivana Jorovic.

Entrenant-se des de fa uns mesos a València, Paula Badosa ja s'ha adjudicat dos tornejos del circuit mundial júnior aquest 2014, el de Casablanca i el Juan Carlos Ferrero, on va ser campiona en individuals i dobles; després que el 2013 s'estrenés com a professional guanyant l'ITF Sant Jordi (Castelló) a més de proclamar-se campiona estatal júnior sent encara cadet i debutar al Campionat d'Espanya absolut. Ara, en aquest Roland Garros júnior, a més de les seves aspiracions en el quadre individual, Badosa encara té també per davant els quarts de final del torneig de dobles.

Formant parella amb Bolsova jugarà per un lloc a semifinals contra les romaneses Ducu i Rosca. Tot i la seva eliminació en els vuitens del quadre individual, la palafrugellenca Aliona Bolsova és una de les grans promeses del tennis femení europeu. Igual que Badosa, Bolsova també va guanyar l'any passat el seu primer torneig professional, a Lleida, i actualment volta el lloc 600 del rànquing de la WTA. Aquest 2014, de moment, Bolsova ha guanyat dos tornejos del circuit júnior ITF: el Banana Bowl del Brasil i el de Beaulieu sur Mer a França. D'origen moldau, Bolsova és filla d'una família d'esportises establerta des de fa anys a Palafrugell. El seus pares, Vadim Zadoinov i Olga Bolsova, van ser atletes olímpics (sumen set Jocs entre els dos) i ara tenen un centre d'osteopatia i teràpies naturals a la localitat del Baix Empordà.