Portugal està contra les cordes. Sense Pepe ni Coentrão, per sanció i lesió, respectivament, als portuguesos només els val la victòria davant els Estats Units si no vol afegir-se a les seleccions que ja estan preparant les maletes per tornar als seus països.

Després d'una estrena catastròfica davant Alemanya (4-0), els de Paulo Bento tenen l'última oportunitat per reenganxar-se a la lluita pels vuitens de final davant el combinat de Jurgen Klinsmann, que va aconseguir guanyar Ghana pels pèls en el primer partit d'aquest grup.

En les cinc ocasions que s'han vist les cares Portugal i els Estats Units, el balanç és de dues victòries per cada selecció i un empat, tot i que l'últim precedent és una victòria dels Estats Units, en la fase de grups del Mundial de 2002, en la Portugal de Figo, Rui Costa i Vitor Baia (3-2). Les baixes en la defensa que tenen els de Bento no fan més que afegir èpica a una possible victòria del combinat encapçalat per un Cristiano Ronaldo que no va trobar-se en el primer partit de la fase de grups.

A més de les baixes de Coentrão i Pepe, les més sensibles del combinat portuguès, el porter titular, Rui Patrício i el davanter Hugo Almeida estan lesionats, mentre que un altre dels centrals, Bruno Alves també ha tingut problemes físics, tot i que és gairebé segura la seva presència al partit.

Qui més preocupa, però, és l'estrella de la selecció, Cristiano Ronaldo, que se segueix queixant del genoll, que fa temps que acusa una tendinosi rotuliana que li impedeix jugar completament fresc.

De fet, Cristiano Ronaldo és l'única de les grans estrelles que encara no ha vist porta aquest Mundial. Messi, Neymar, Luis Suárez, Mario Balotelli, Wayne Rooney, Robin Van Persie, Robben, Thomas Müller i Karim Benzema han fet bons els pronòstics i han complert, alguns amb escreix, el rol que tenen en els seus combinats, ja que són els encarregats màxims de marcar.

Encapçalen aquesta llista Thomas Müller, Arjen Robben, Robin Van Persie i Karim Benzema, amb tres gols cadascun, mentre que Neymar, Luis Suárez i Lionel Messi ja en porten dos per cap.

L'actual pilota d'or haurà de posar-se les piles ben aviat si vol convertir-se en el màxim golejador del torneig i afegir un trofeu més a les seves vitrines, tot i que la tasca és força difícil donades les seves pròpies condicions físiques i la remuntada que haurà de fer una selecció portuguesa minvada per les baixes.

Bèlgica s'enfronta a Rússia

En la jornada d'avui, la màxima atenció la tindrà el Bèlgica-Rússia del grup H, de manera que si guanyen els belgues tindran la classificació per vuitens a la butxaca, després que aconseguissin doblegar una molt bona Algèria que s'havia avançat en el marcador. Serà el partit de les sis de la tarda. A les nou del vespre hi haurà la disputa de Corea del Sud-Algèria que, en cas de derrota del conjunt nord-africà els suposaria dir adéu a la competició. Tant Rússia com Corea del Sud estan empatats a la classificació amb un punt cadascun i, en cas de derrota, tindran les seves opcions de passar a la ?se?güent ronda complicades. Amb aquests s'acabaran els segons partits a cada grup, i ja només en quedarà un per cada equip en aquesta primera fase.