Diuen que hi ha gent que té sort a la vida. Potser sí, però per arribar a Segona Divisió A amb un equip com el Llagostera començant des de Segona Regional cal quelcom més que una mica de fortuna. Oriol Alsina ho va aconseguir ahir després que els seus "gladiadors" com els anomena ell, fossin capaços de remuntar el 2-1 en contra encaixat a Tarragona la setmana passada i s'imposessin per 3-1 amb pròrroga inclosa. "És el premi a l'esforç, moltes hores de feina i de sacrifici durant molts anys", deia ahir al final del partit. Superat per la situació -fins i tot es va ennuegar a la conferència de premsa posterior- Alsina va afegir un nou volum al llibre d'or d'història del Llagostera. "És una alegria immensa per a tots. La felicitat per haver pujat a Segona A amb aquest club d'un poble tan petit és extrema", reconeixia. El tècnic maresmenc va abraçar-se amb tots i cadascun dels seus jugadors a més a més de rebre felicitacions per part dels aficionats llagosterencs que van invair el terreny de joc amb el xiulet final. Era l'home de la nit. Tothom volia fer-se fotos amb ells. Una de les imatges de la festa va ser el moment en què l'heroi del partit, Nuha Marong, va voler presentar la mare i la família a Alsina durant la celebració sobre la gespa. El tècnic s'hi va posar bé i va agrair la "haver tingut un fill així". "Hem superat totes les expectatives", se sincerava encara incrèdul. I és que eren ben pocs els que confiaven no només que quedés campió sinó que acabés pujant i més després de perdre a la primera eliminatòria contra el Racing de Santander.

"Ara és el moment de gaudir de l'èxit i ja tindrem temps, després de Sant Joan de començar a planificar", deia Alsina que no va deixar clar quin serà el futur del Llagostera. "Em dec al Girona i ja veurem com ho fem", recordava. En aquest sentit sí que va admetre que a la plantilla del Llagostera de la propera temporada hi haurien de ser els jugadors més veterans de l'equip que no han tingut l'oportunitat de tastar la Segona A com Tarradellas o Sellarès.

Pel que fa al partit, Alsina no va voler entrar a respondre es crítiques que van arribar des del Nàstic. Sobretot per part del president Josep Maria Andreu que va criticar molt l'actuació arbitral. "En una eliminatòria així els àrbitres han de ser més valents", recordava tot qüestionant l'expulsió de Xisco Campos i el penal per mans assenyalat en contra seva. Alsina va assegurar que el Llagostera "no parla" dels àribtre i va recordar que "tant l'expulsió com el penal eren claríssims". Sobre el rival, el preparador dels gironins va tenir paraules d'elogi malgrat totes les polèmiques que hi ha hagut durant la setmana. "Només podia pujar un. És injust que el Nàstic, que és un equip de Primera s'hagi de quedar a Segona B", deia.

Molt nerviós durant tot el partit, Vicente Moreno estava abatut amb el xiulet final després de perdre després de 17 partits. "Estic dolgut per haver perdut un sol partit que al final ha estat el decisiu", recordava. Al cap d'uns minuts va refer-se per a "demanar disculpes" als aficionats. Moreno no va voler fer sang dels incidents amb els aficionats i simplement va dir: "el que ha passat ho ha vist tothom". El tècnic valencià, visiblement afectat, reconeixia que el partit d'ahir havia estat "el pitjor dels escenaris imaginables"