El Llagostera, ara per ara a la Lliga Adelante, jugarà al Nou Estadi de Palamós les properes cinc temporades en funció de l'acord que el club, el degà i l'Ajuntament de la localitat costanera van tancar dilluns al vespre i van presentar oficialment ahir. A partir d'ara les tres parts estan pendents d'una visita dels tècnics de la Lliga de Futbol Professional (LFP) per determinar quines millores calen a la instal·lació, tot i que d'entrada no compten que facin falta, almenys aquest estiu, grans obres. Sí que s'haurà de buscar un lloc per adequar el vestidor del Llagostera (el del Palamós seguirà on és i mantindrà l'exclusivitat per als jugadors del degà) i per instal·lar una oficina de treball del club blaugrana. Qualsevol obra que es faci, així com el manteniment de la gespa, anirà a càrrec del Llagostera, que aquest primer any està convençut que no li caldrà invertir en la col·locació de seients a tota la grada ni en torns d'accés.

"Volem que us feu vostre el nostre equip i que ens ajudeu i gaudim junts d'aquesta nova etapa", va subratllar durant la presentació la presidenta del Llagostera, Isabel Tarragó, que va revelar que ?segueixen buscant un camp d'entrenament per tal de preservar al màxim la gespa del Nou Estadi. Tarragó també va apuntar que els dos clubs que usaran la instal·lació tindran abonaments diferents i que només es plantegen fer iniciatives conjuntes entre els seguidors de manera "puntual". "Hem posat preus molt econòmics, de 90 euros els gols, 130 la Preferent i 300 la tribuna per als adults", va recordar.

El Llagostera es farà càrrec de l'explotació dels bars i de la publicitat de l'estadi i es va insistir que el club del Gironès es fa càrrec del cost del lloguer del camp i de qualsevol treball de manteniment o millora. En aquest sentit l'alcaldessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés, va deixar clar que havia posat dues condicions per permetre aquesta operació: "que el Palamós se senti mimat i mai perjudicat, i que l'acord no suposi cap cost econòmic per a l'Ajuntament". Palamós preveu treballar conjuntament amb el teixit turístic i comercial del municipi propostes que complementin les estades de clubs i públic visitant coincidint amb els caps de setmana de partit, aprofitant l'activitat esportiva per fomentar l'economia del territori. Ferrés considera que tot plegat "suposarà un impacte molt bo per la Costa Brava i per la nostra vila. És un acord que va més enllà del futbol i que ens fa especial il·lusió perquè aquest estiu fa 25 anys de l'ascens a Segona A i de la inauguració del Nou Estadi.

Les relacions amb el Palamós

També es va mostrar exultant per l'acord el president del Palamós CF, Joan Pau Pérez, que va explicar que intentaran que els calendaris es puguin confeccionar respectant que mai coincideixin a casa el degà i el Llagostera. Segons el dirigent "l'entesa ha sigut fàcil, volem un equip de Segona A perquè tenir al costat un club professional ens ajudarà a créixer i a ser millors". Pérez també va dir que "el soci del Palamós no ha de tenir por perquè l'Oriol Alsina i la seva gent ens aportaran més que no pas restaran".

El Palamós no descarta que algun jugador descartat de Llagostera pugui acabar jugant aquesta temporada a Tercera amb el degà. Per la seva banda, Fermí Santamaria, alcalde de Llagostera, es va mostrar "molt agraït a Palamós per acollir l'equip que ha donat moltes alegries a la població" i va destacar que "farem acords i paquets turístics entre les dues poblacions per potenciar la marca Llagostera-Palamós-Costa Brava".

Quatre dies després del "no" definitiu del Girona a la proposta de compartir Montilivi, el Llagostera ja té casa per afrontar el debut a la Lliga Adelante. Ara Oriol Alsina i el cos tècnic estan ultimant les negociacions per trobar on s'entrenarà l'equip en aquesta nova etapa.