Marc Márquez i l'australià Jack Miller van aconseguir els millors resultats en les seves respectives categories del Gran Premi d'Alemanya de motociclisme a ritme de rècord, mentre que el suís Dominique Aegerter va sorprendre tots els favorits per fer-se amb la millor posició de sortida en Moto2. Sachsenring es va continuar mostrant ahir com un circuit molt poc agradable per als dos pilots empordanesos i, com ja havia passat en els lliures de divendres, els Viñales varen quedar lluny de les primeres posicions. A Moto 2, Maverick Viñales sortirà tretzè i el seu cosí Isaac ho farà des de la setzena posició en Moto 3. Les tres curses d'aquest migdia a Sachsenring només es podran veure per Movistar TV i començaran a les 11:00 (Moto 3), 12:20 (Moto 2) i 14:00 (Moto GP).

Márquez, que el primer dia va patir una forta caiguda a Sachsenring, es va recuperar coompletament i va aconseguir superar tots els seus rivals en la segona classificació, en què amb un temps d'1:20.937 va rebaixar el rècord que des de 2008 tenia l'australià Casey Stoner, i va sumar la seva setena millor classificació d'entrenaments de la temporada. Amb Márquez sòlid en la primera plaça, la segona va ser per a Dani Pedrosa, que no va poder concloure els entrenaments per la caiguda que va patir, encara que va acabar per davant de l'alemany Stefan Bradl. En la segona línia es van col·locar Aleix Espargaró, Jorge Lorenzo i el veterà italià Valentino Rossi.

El suís Dominique Aegerter va encadenar dues voltes ràpides consecutives en Moto2 i després d'arrabassar al finlandès Mika Kallio el millor temps en els entrenaments lliures va fer el mateix en els oficials. Aegerter va aconse?guir la seva primera millor classificació d'entrenaments per davant de Mika Kallio i el líder de la classificació provisional del mundial, el barceloní Tito Rabat, que va millorar unes dècimes el seu millor temps i amb això va poder salvar la primera línia de la formació de sortida.

Finalment, l'australià Jack Miller va sentenciar clarament en Moto3 malgrat la pluja i sumant així la seva cinquena millor classificació d'entrenaments d'aquesta temporada. Miller va acabar marcant un millor temps d'1:26.997, que va ser unes dues dècimes de segon més lent que el seu millor registre del matí (1:26.767), però va avantatjar en poc més d'una dècima de segon els seus immediats perseguidors, el francès Alexis Masbou i el català Alex Márquez. En la tercera línia hi haurà Àlex Rins, que va tenir molts problemes ahir a Sachsenring, però va poder esgarrapar altres quatre dècimes al seu millor temps per situar-se setè.