Des d'aquell 14 febrer 2004, la mare del campió, Tonina, no ha cessat de repetir que en la investigació realitzada amb "massa velocitat" hi havia massa punts foscos i després de 10 anys ha reunit les proves per aconseguir que la fiscalia de Rimini (est d'Itàlia) torni a reobrir el cas amb la hipòtesi de "homicidi voluntari i alteració de cadàver i de l'escena del crim".

La investigació oficial descriu que Pantani va ingerir una dosi letal de cocaïna, que les petites ferides en el seu cos i la sang que es va trobar van ser degudes a la caiguda després de la mort i que el desgavell a l'habitació es devien al deliri en què es trobava el ciclista en aquestes hores a causa del consum de drogues.

Però des de dissabte passat, quan es va saber que la fiscalia tornarà a investigar, la premsa italiana publica cada dia nous interrogants sobre el que va passar aquella nit al corredor de 34 anys al aparthotel Le Rose de Rimini.

El diari "Gazzetta dello Sport" explica avui que entre els testimonis inclosos en la investigació hi havia tres joves que van declarar que van trobar a Pantani el dia abans de la seva mort i que van dir que semblava que estigués "mal de cap", però d'aquests mai més es va saber.

No obstant això, Oliver Laghi, la persona que li va portar el sopar - una truita de pernil i formatge- la nit del 13 de febrer, va assegurar en la seva declaració que va veure bé Pantani i que fins i tot li va dir que portés al seu fill el dia següent per firmar-li un autògraf.

El diari esportiu també parla d'una trucada de telèfon a un empresari amic de Pantani i en què un desconegut li preguntava si sabia on era el corredor, però sobre la qual tampoc es va investigar en el seu moment.

El diari "Corriere della Sera" també denuncia que del vídeo gravat per la policia de l'habitació on es va trobar Pantani algú ha esborrat 125 minuts, i que a ningú se li va ocórrer comprovar les empremtes dactilars presents a l'habitació.

Segons la reconstrucció oficial, el guanyador de Giro i Tour de 1998, no va tornar a obrir la porta després del sopar, però l'autòpsia va provar que havia "esmorzat" abans de morir aquell matí.

També els resultats de l'autòpsia van certificar que Pantani tenia fins a 16 ferides al coll, cara i canells que es va produir a causa de l'e estat de confusió i de ràbia a causa de la droga, mentre que l'advocat de la família apunta que es van deure a la seva lluita amb els agressors.

Un altre dels misteris és el de la presència en el petit apartament de dues jaquetes per esquiar, quan sempre es va sostenir que ell havia arribat a aquest hotel sense equipatge de manera que la pregunta de la família és qui les va portar fins allà.

En les proves aportades per l'advocat de la família Pantani, Antonio de Rensis, se sosté que la quantitat de droga trobada en el cos del corredor - prop de 20 grams - només es suporta si s'ingereix diluïda en aigua.

La Fiscalia de Rimini començarà la nova investigació al setembre, però per Andrea Rossini, un dels periodistes que ha seguit el cas i ha escrit un llibre sobre la mort de l'escalador no hi ha dubte que tracte d'una sobredosi.

"Explico per què no va ser assassinat", és el títol del seu article en el diari local "Corriere Romagna" i en el qual sosté, entre altres coses, que en els últims mesos Pantani no només esnifada cocaïna sinó que l'ingeria en grans quantitats.

Per al periodista, obligar a beure a una persona la droga diluïda li hauria causat ferides molt més grans de les que se li van trobar.

Segons les proves aportades per la família, Pantani va trucar fins a dues vegades a la recepció de l'hotel perquè avisessin als Carabiners que estava sent molestat per algunes persones.

No obstant això, afegeix Rossini, el personal va acudir en diverses ocasions fora de l'habitació i no va sentir soroll de baralla o discussió.

Per què no va trucar ell mateix als Carabiners?, Es pregunta Rossini, que afegeix que Pantani es trobava en un estat de total deliri a causa de la droga.

Sobre la presència de persones a l'habitació, el porter de l'hotel va certificar que la porta de l'habitació estava tancada amb clau des de dins i les finestres tancades amb les persianes.

Per la mort del campió van ser condemnades a quatre persones per haver proporcionat droga Pantani i se'ls va acusar d'homicidi imprudent, però posteriorment un d'ells, Fabio Carlino, va ser absolt.

Els altres imputats en el cas, els traficants Fabio Miradossi i Ciro Veneruso i el peruà Ramírez Cova pactar penes que anaven des dels quatre anys i deu mesos a l'any i onze mesos.