El Barcelona no podrà fitxar fins a l'hivern del 2016, després que el Comitè d'Apel·lació de la FIFA hagi rebutjat el recurs presentat pel FC Barcelona i la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) sobre la suposada violació de diverses disposicions relatives al traspàs i la primera inscripció de menors de nacionalitat estrangera.

Segons ha anunciat avui la federació internacional en la seva pàgina web, el Comitè d'Apel·lació d'aquest organisme "ha confirmat en la seva totalitat les resolucions dictades per la seva Comissió Disciplinària", que va castigar el Barça amb la prohibició d'"inscriure a qualsevol jugador, tant a nivell nacional i internacional, per dos períodes de transferència complets i consecutius".

Està prohibició es referia al mercat de fitxatges d'aquest estiu del 2014 i l'hivern del 2015, però com el club català va aconseguir la suspensió cautelar de la sanció per part de la pròpia FIFA, la ratificació ara de l'esmentada sanció desplaça la prohibició de fitxar als dos següents períodes.

Representants del FC Barcelona van comparèixer ahir a la seu de la FIFA a Zuric (Suïssa) durant més de quatre hores, per defensar el model de formació de joves talents de La Masia.

No obstant això, les seves al·legacions no han estat acceptades pel Comitè d'Apel·lació del màxim organisme del futbol mundial, que avui mateix ha ratificat la sanció.

La FIFA també ha confirmat la multa de 450.000 francs suïssos (uns 372.000 euros) que ha de pagar el Barça i li ha donat un termini de 90 dies per regularitzar la situació dels jugadors menors d'edat la contractació dels quals ha incomplert la normativa.