L'Atlètic va sortir anit del Bernabéu amb un lleuger avantatge en l'anada de la Supercopa d'Espanya gràcies al gol de Raúl García, a la sortida d'un còrner, que igualava a tres minuts del final el que havia aconseguit poc abans James Rodríguez. El títol es resoldrà divendres que ve (22.30) al Calderón.

La primera part va estar marcada per la igualtat. El Madrid va dominar i va dur la iniciativa, això sí, sense ocasions clares per batre la porteria de Moyá més enllà d'un remat de cap de Cristiano Ronaldo a cinc minuts del descans al qual li va faltar precisió. L'Atlètic es va tornar a defensar amb les urpes ben esmolades i va neutralitzar qualsevol aproximació de perill. Això, però, també va debilitar les ocasions en atac dels matalassers, que només van exigir Íker Casillas en una rematada tova de Saúl que el porter local va aturar sense dificultats i en una acció de Mandzukic.

Cristiano va notar unes molèsties al descans i, per precaució, va ser substituït per James Rodríguez. El partit no va canviar de decoració i encara es va endurir una mica més. La millor ocasió abans del gol madridista va ser per a Bale. El gal·lés va fer lluir Moyá en un potentíssim xut de falta, però el rebuig va deixar la pilota morta dins l'àrea i Kroos, amb tot a favor, no ho va saber aprofitar, enviant la seva volea als núvols. Vuit minuts més tard, Benzemá va rematar alt de cap. Eren els millors moments dels blancs, davant d'un rival que intentava sense èxit teixir contres per arribar a la porteria de Casillas. A nou minuts del final James, aprofitant una passada de la mort a la qual no hi va arribar Benzema, i comptant, en el remat, amb la col·laboració involuntària d'Ansaldi, va fer embogir el Bernabéu amb l'1-0. L'Atlètic, però, acabaria empatant poc després gràcies a Raúl García a la sortida d'un corner, i arribarà al partit de tornada del Calderón amb el lleuger avantatge d'haver marcat fora de casa.