L'embolic que es viu a la Lliga Adelante pel contenciós entre la LFP i el Múrcia va viure ahir un nou capítol, després que dimarts a la nit la patronal confirmés l'inici del campionat aquest cap de setmana amb el Mirandés i no els murcians com a 22è club. El jutjat del Mercantil núm. 7 de Madrid ha convocat a la Lliga Nacional de Futbol Professional (LFP) i al Múrcia demà a les 11 del matí a una audiència per tal de resoldre el conflicte entre les dues parts. Des de Múrcia ahir van acusar la Lliga d'actuar "fora de llei" i es van mostrar esperançats en que la situació doni un nou tomb. A dia d'avui el Múrcia és equip de Segona B i hauria de rebre diumenge a la Condomina el Logronyès... però encara tenen esperances d'enfrontar-se al Lugo, tal i com passaria si els readmetessin a Segona A en el lloc del Mirandés.

El jutge Javier Vaquer Martín, responsable del jutjat del Mercantil 7 de Madrid mentre Andrés Sánchez Magro està de vacances, ha pres la decisió de reunir les parts després d'haver rebut l'escrit de la LFP d'oposició a l'acte en el qual s'obligava a readmetre al Múrcia a la Lliga Adelante.

Javier Tebas, president de la LFP, va anunciar dilluns a la nit, després de reunir-se les comissions delegades de la patronal dels clubs i de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) -va decidir no modificar el calendari- que la temporada 2014/15 començaria dissabte amb 22 equips, amb el Mirandés i sense el Múrcia.

"Hi ha un conveni de col·laboració amb la RFEF que fa que sigui d'impossible compliment de l'Acte del Jutjat amb data 12 agost perquè el Múrcia s'inscrigui. Ens hem oposat a un Acte que a dia d'avui és d'impossible compliment", va explicar Tebas, qui ahir va facilitar tota la documentació al jutjat. D'aquesta manera, el Múrcia haurà de competir a Segona B, descendit administrativament pels seus problemes econòmics, i és el Mirandés, que va aconseguir la plaça després de ser el millor equip entre els descendits de la temporada passada, el que participa a la divisió de plata.

"Una vegada rebut l'escrit d'oposició a l'acte, el jutge cita les parts perquè presentin els mitjans de prova que estimin oportuns abans de decidir sobre el plet", indica la resolució que va trascendir ahir i a la qual s'agafa ara el Múrcia com a última esperança de fer valer la primera resolució on s'obligava la LFP a readmetre'ls a Segona.

La LFP havia ratificat el passat 7 de juliol la decisió no inscriure al Múrcia en la segona categoria del futbol espanyol per incompliment de les ràtios de deute, encara que una denúncia del conjunt murcià va provocar un acte del Jutjat número 7 del Mercantil de Madrid en el que se suspenia cautelarment el descens administratiu

Aquest acte del jutge Andrés Sánchez Magro ordenava la immediata inscripció i afiliació del Múrcia a la LFP per a la temporada 2014/15 i la seva inscripció a la Lliga Adelante, ja que, segons el jutge, el descens suposaria "la pèrdua d'uns ingressos que provocarien la inviabilitat econòmica i la impossibilitat de compliment de conveni pels seus creditors". Això però fa saltar pels aires l'exhaustiu control financer que aplica la Lliga en els últims anys ja que es crearia un perillós precedent: un club descendit pels seus deutes és salvat per un jutge al·legant que si se'l fa baixar serà inviable.

El president de la LFP també va explicar dilluns que, en el procediment del Jutjat número 7, la Lliga ha establert una garantia de 4 milions d'euros com a proposta de possible indemnització de danys i perjudicis en el cas que el Múrcia guanyés el procediment. "El que s'havia dictat és una mesura cautelarísima, nosaltres tenim el convenciment que no hi ha incompliment per part de la Lliga de les normes de la competència. Estem convençuts que el que estem fent ho estem fent bé", va subratllar Tebas.

El Múrcia, a l'expectativa

El Múrcia, mentretant, està a l'expectativa, sense saber en quina categoria jugarà aquesta temporada a quatre dies de l'inici de la competició. Ahir el club grana va acusar a la LFP d'actuar "fora de la llei" al mantenir la seva oposició a inscriure'l a la Lliga Adelante a causa dels deutes i va anunciar en un comunicat que seguirà lluitant judicialment per participar en la segona categoria del futbol nacional aquesta temporada.

En una nota de premsa que portava per títol "Fora de la llei" i que l'entitat grana va penjar en la seva pàgina web, es llegeix que "la paròdia ha fet gala a totes les seves actuacions". El Múrcia manifestava quatre punts, entre ells que continuarà "per l'únic camí possible, que és el del dret i a través dels cursos processals legalment habilitats, per seguir amb les accions judicials ja empreses, així com les noves que emprendrà, exigint especialment la responsabilitat d'aquelles institucions i persones que considera que han actuat i actuen al marge de la llei". La LFP ja ha anunciat els horaris de les quatre primeres jornades de Lliga i ho té tot a punt per iniciar dissabte el campionat.