Jorid Trias i Xavi Rabaseda no seran els únics jugadors de la demarcació que militaran a l'ACB. El gironí Oriol Paulí, format al planter blaugrana, s'estrenarà a la màxima competició estatal amb el Gran Canària, entrenat per Aíto García Reneses. "Estic molt content perquè jugaré en un equip gran, dels que està a dalt en la classificació", va declarar el jugador al portal informatiu del seu nou club.

El jove, de 20 anys, fa aquest pas després d'haver estat fins a vuit temporades a La Masia -és l'esportista que més temporades hi ha estat- i ara iniciarà una nova vida a les Illes Canàries. Tot i debutar ara a la Lliga Endesa, l'avala la seva trajectòria en les categories inferiors del Barça. Ha disputat les dues últimes temporades amb el filial a la lliga Adecco Or, amb una mitja de 9,8 punts i 4,6 rebots per partit en el darrer exercici.

Paulí va debutar amb el primer equip, entrenat per Xavi Pascual, en la Lliga Catalana disputada l'any passat a Fontajau en el partit que va servir d'homenatge a Darryl Middleton, però després no va tenir oportunitats al primer equip blaugrana. Amb aquest canvi d'equip, el gironí té l'oportunitat de demostrar si està capacitat per jugar a la màxima categoria i tornar al Palau Blaugrana. El filial va baixar aquest curs a l'Adecco Plata i, des de Canàries, "em van plantejar un projecte bastant bo per a mi. El fet que Aíto sigui l'entrenador és un factor important per acceptar l'oferta".

Possible retorn al Palau

Amb el Barça té un contracte que el vincula fins al juny de 2015. Segons va anunciar el FC Barcelona, el club es reserva l'opció de recuperar el jugador quan acabi la temporada. Això només succeirà si Paulí ofereix un bon rendiment aquest curs i l'àrea esportiva li aconsegueix trobar un espai al primer equip. En cas de no voler els seus serveis per al primer equip, el jugador quedarà lliure i tindrà un vincle de tres temporades més amb l'Herbalife Gran Canària, que enguany estrena un pavelló construït expressament per al Mundial.

El jugador, de 2,01 metres d'alçada, ha estat un fix en les categories inferiors de la selecció espanyola, va disputar l'europeu sots-18, el mundial sots-19 i, aquest estiu, va aconseguir la medalla de plata en l'europeu sots-20. El gironí va obtenir una mitja de 4,7 punts per partit, 2,4 rebots i 1,4 assistències. Va ser protagonista, sobretot, a la final (17 punts) i també a les semifinals, realitzant un alley-oop en el darrer segon.