Serà capaç l'Atlètic de Madrid de revalidar el títol de Lliga? Podrà mantenir el pols amb equips gegants com Barça i Madrid? Hi haurà algun convidat sorpresa entre els quatre primers classificats? Aquestes són tres de les moltes qüestions que es resoldran d'aquí a 38 jornades, quan finalitzi una edició més de la lliga BBVA que comença avui. La competició arrenca en un cap de setmana que s'allargarà fins dilluns, a causa de la disputa de la Supercopa amb el partit de tornada d'anit al Calderón. Precisament, el dilluns (22.00) hi haurà un nou derbi madrileny entre el Rayo Vallecano de l'exllagostera Àlex Moreno i l'Atlètic de Madrid. L'equip de Carlo Ancelotti, per la seva banda rebrà un Còrdova recentment ascendit.

Abans que aquests dos partits hi ha les cites programades per a la jornada d'avui. L'enfrontament que donarà el tret de sortida a la Lliga serà el partit entre Màlaga i Athletic de Bilbao a la Rosaleda (19.00). Un cop acabi aquest partit, a les nou del vespre, s'iniciaran dos partits a terres andaluses. El Sevilla del gironí Gerard Deulofeu s'enfrontarà al València mentre que el Granada rebrà el Deportivo. L'exdavanter del Girona Alfredo Ortuño -gran responsable de la permanència del club blanc-i-vermell- ha entrat en la convocatòria del seu equip i podria tenir l'oportunitat de debutar a Primera contra els gallecs. La jornada acabarà amb un duel nocturn (23.00) entre Almeria i Espanyol, dos equips que desitgen millorar els resultats de la campanya passada.

Un dels duels amb més atrac?tius de diumenge serà el derbi basc entre l'ascendit Eibar i la Reial Societat (19.00 hores). A les nou de la nit, a Balaídos, començarà el duel entre el Celta del banyolí Andreu Fontàs i el Getafe. A la mateixa hora i al Camp Nou, el Barça de Luis Enrique tindrà la primera prova oficial que determinarà el rendiment que poden oferir els blaugrana en aquest primer tram de temporada. El primer rival que visitarà el Campo Nou serà l'Elx del també banyolí Coro. L'exdavanter del Girona i de l'Espanyol inicia una nova temporada a terres alacantines, sent un dels referents en atac.

El diumenge es tancarà amb una nova cita nocturna, programada per la televisió amb l'excusa de la calor sense pensar en el públic que assisteix a l'estadi. En aquest cas, els afectats seran els aficionats del Llevant dels ex-Girona Jordi Xumetra i Iván López, que s'enfrontaran al Vila-real.