Serà sense públic, sense una gespa en perfecte estat, sense tenir la totalitat de la plantilla disponible, però Santi Castillejo no vol excuses. L´objectiu és aconseguir que el debut del Llagostera en la nova casa que l´acollirà en els partits de Segona A com a local, l´estadi Palamós-Costa Brava, acabi amb final feliç. Amb els tres punts a la butxaca. El primer a desitjar-ho és el tècnic navarrès, que no vol buscar arguments previs ni excuses que ­puguin provocar la segona derrota a la divisió de plata. Això no vol dir, però, que no lamenti la situació en què s´ha trobat el club gironí per afrontar l´estrena com a local a la lliga: «A un futbolista sempre li agrada jugar amb públic, tant a favor com en contra, perquè la motivació és un extra. És decebedor que un partit històric com el del primer partit del Llagostera a casa a Segona A sigui a porta tancada, però no volem excuses. Crec que al Leganés també li hauria agradat jugar amb públic perquè jo entenc el futbol com un espectacle i diumenge faltarà una part important d´aquest».

A part de la buidor que hi haurà a les graderies, el Llagostera també té el condicionant del mal joc practicat dissabte passat a l´estadi de Gran Canària. La millor solució per esvair dubtes del potencial dels blaugrana seria sumar ja els tres primers punts. El rival de demà serà, a priori, més assequible que el Las Palmas. El Leganés també va ascendir el juny passat i va sumar el primer punt en la primera jornada, amb un empat contra l´Alabès. «No m'agrada dir que el Leganés és un rival de la nostra lliga. De la nostra Lliga ho són tots», va dir ahir en roda de premsa Santi Castillejo, sense negar que el rival «és un nou ascendit, que juguem a casa i que estem més obligats a aconseguir el triomf». En cas que el partit no finalitzi amb victòria local, el tècnic vol evitar que saltin les alarmes. «Si ens passa com l´altre dia -que un equip és superior-, no ens ha d´afectar moralment. El que cal fer és reaccionar». En el mateix sentit, va comentar que l´equip sap que «serà un any complicat i que, fora de casa, hi ha equips superiors a nosaltres (com el Las Palmas). Patirem perquè som conscients de qui som i d´on venim».

Canvis en l´onze inicial

Alberto Perea, amb un esquinç de genoll, i Vallho, amb molèsties musculars al soli, s´han afegit aquesta setmana a una infermeria en què ja hi eren Moragón i Jordi Masó. A causa dels problemes físics del central de Sils, és difícil que es repeteixi l´onze inicial de la setmana passada. Un equip titular que el tècnic ja tenia intenció de modificar. «Reorganitzaré l´onze per tenir més la possessió de la pilota i situaré un mitjapunta en comptes d´un davanter perquè ajudi en la construcció». Fent cas a aquestes paraules, tot indica que jugadors com Pitu, Eloy Gila o Imaz tenen números per començar d´inici.

Qui també té números d´entrar a la convocatòria és Diego Rivas. L´exjugador de l´Eibar va fitxar dilluns pel Llagostera i es troba en un estat òptim per començar a jugar, tot i dur menys d´una setmana al club de la Costa Brava. Demà també podria produir-se el debut de dos nouvinguts: el central Jorge Garcia i el davanter Juanjo. Ambdós ja van anar convocats en el partit celebrat a territori insular i el tècnic podria confiar-hi per trobar una millora en el joc de l´equip.