El Barça té aquest vespre a París el primer examen de nivell de la temporada, en un partit en el qual el PSG de Laurent Blanc -el rival més perillós en la primera fase de la Lliga de Campions- posarà a prova la solidesa del renovat projecte de Luis Enrique. Això sí, ho farà sense la seva gran estrella, el suec Zlatan Ibrahimovic, baixa per una lesió al taló. Al Parc dels Prínceps, el tècnic asturià viurà el seu primer partit contra un rival que, malgrat el seu irregular inici, està cridat a competir per aixecar la màxima competició europea. Serà una bona ocasió perquè els blaugranes ampliïn el seu avantatge en el lideratge del Grup F amb una victòria i calibrin la seva maduresa, després de sumar sis victòries i tan sols un empat, en un començament de curs il·lusionant.

Després de l'àmplia victòria davant el Granada (6-0), aterren a París els blaugranes amb l'autoestima ofensiva recuperada i la confiança defensiva intacta, després de mantenir la porteria a zero en els primers set partits. Luis Enrique té on elegir per completar l'alineació. Un dels principals dubtes serà a la porteria. Després que l'alemany Ter Stegen debutés en la primera jornada europea davant l'Apoel de Nicòsia, no és clar que el xilè Claudio Bravo surti d'inici. Les incògnites també persisteixen a l'eix defensiu. Fins ara, Luis Enrique ha apostat per les rotacions en la parella de centrals, si bé Mathieu i Mascherano semblen haver guanyat la partida a Piqué i Bartra. Això no obstant, el fet que contra el Granada deixés Piqué fora de la convocatòria, podria ser una pista amb vistes al partit d'avui, més encara tenint en compte l'alçada dels davanters del PSG.

El que té la titularitat assegurada és Leo Messi, el qual viurà un partit especial. Al Parc dels Prínceps va patir, fa dos anys en el partit d'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions, una lesió al bíceps femoral que el va turmentar la resta d'aquella temporada i tota la següent (2013-14).

De la seva banda, el París Saint-Germain encara el xoc amb el motor negat des de l'arrencada de la temporada i sense Ibrahimovic. Això no obstant està obligat a guanyar per intentar pal·liar el seu insípid inici del curs i per a aclarir els dubtes entorn del seu entrenador, Laurent Blanc. De moment, el nom de Roberto Mancini comença a aparèixer a les travesses com a possible relleu de l'excentral blaugrana. Imbatut des de l'inici de temporada, però abonat a l'empat, amb grans dificultats per guanyar fora de casa i a cinc punts del Marsella, líder del torneig domèstic, el París Saint-Germain vol esmenar l'última decepció dels seus aficionats després que signés taules en la seva visita a Tolosa.

El PSG no podrà comptar amb el central brasiler Thiago Silva ni amb el migcampista argentí Ezequiel Lavezzi, lesionats. Definitivament, les molèsties en el taló provocaran la baixa d'Ibrahimovic, que havia descansat els dos últims partits de lliga davant del Caen i al Tolosa, per reservar-se pel partit contra el seu exequip.