Dídac Villar (Fornells de la Selva, 1988) va pujar l'any passat a l'Asobal amb el Benidorm, amb qui ha debutat a la màxima categoria i avui jugarà a Bordils a la Copa.

Quan jugava amb Fornells, Banyoles o Sarrià havia pensat mai que jugaria un partit a Bordils formant part d'un equip de l'Asobal?

No, és clar que no. Quan jugava al Fornells no havia entrat mai en els meus plans que jugaria a Bordils amb un equip Asobal. Em falta molta il·lusió, serà un partit especial i bonic de jugar.

Ha debutat aquest any a l'Asobal amb 26 anys i ningú podrà dir que no s'ho ha treballat...

Molt. Fa anys que vaig apostar per marxar de casa i intentar guanyar-me la vida amb l'handbol i he viscut de tot. Bons moments i altres de més dolents que, potser des de fora no es veuen, i has de viure més en solitari. M'ho he guanyat i ara vull gaudir d'estar a l'Asobal jugant minuts en un equip que ha començat molt bé la lliga.

L'estiu passat -després d'haver jugat en equips com Onda, Almoradí, Pozoblanco o Teucro - va fitxar pel Benidorm que, en principi, no aspirava a pujar a l'Asobal, oi?

No, no, l'objectiu era mantenir-nos a Divisió d'Honor Plata, però la temporada ens va sortir bé i ens vam acabar trobant jugant la fase d'ascens i pujant. Va ser un gran any per a mi i per a l'equip.

I ara, ja a l'Asobal, han començat més que bé...

Sí, de moment, anem cinquens tot i que ara hem perdut els dos últims partits a Oscar i contra el Naturhouse La Rioja. Després de perdre el primer amb opcions fins al final, vam encadenar quatre victòries. I l'últim dia a Logronyo guanyàvem de tres a la segona, però vam jugar amb cinc baixes i vam acusar el desgast físic al final.

Una de les baixes era vostè. A Bordils podrà jugar?

Sí. Dilluns de la setmana passada vaig agafar un virus estomacal amb gastroenritis durant alguns dies i arribava massa just per anar a Logronyo. Estic bé per jugar a Bordils.

Diumenge reben el Barça a la lliga, però el seu entrenador ha dit que és més important el partit de Copa contra el Bordils.

Hi estic d'acord. Per a nosaltres és més important guanyar a Bordils, perquè en condicions normals tenim un percentatge molt baix d'opcions d'aconseguir la victòria contra el Barça i, en canvi, és important poder passar ronda en una competició com la Copa.

La temporada passada, a Divisió d'Honor Plata, varen perdre a Bordils. El Benidorm ha fitxat molta gent d'Asobal aquest estiu, ja els han avisat que el "Blanc-i-verd" no és una pista fàcil?

Sí. L'entrenador i els jugadors que continuem de l'any passat hem insistit molt amb això tota la setmana, jo de manera especial, explicant que el Bordils és un bon equip, molt competitiu, que el pavelló estarà ple i que no ens ho posaran fàcil.

El Bordils sí que manté el bloc. Va coincidir amb algun d'ells en la seva etapa a l'handbol gironí?

Jugant junts només amb en David Masó a Fornells bastants anys, mentre que amb la generació dels Bordils d'en Jordi González, Prat, Combis... hi vaig jugar molts cops en contra.