Una actuació excel·lent de Luis Suárez va rescatar un Barcelona nefast ahir a Almeria. L'equip blaugrana va signar una primera part per oblidar i va reaccionar a la segona liderat pel davanter uruguaià, que no va marcar però va fabricar els dos gols que van donar el triomf al seu equip. L'entrada de Neymar i, sobretot, la de Suárez després del descans -tots dos havien començat el partit a la banqueta- va marcar la diferència a favor del Barcelona, que va acabar el primer temps ferit i amb un gol en contra.

Després de dues derrotes consecutives, davant Reial Madrid i Celta, l'equip de Luis Enrique s'hi jugava molt, a Almeria. Es va emportar els tres punts, però va deixar molts dubtes pel camí. L'aturada de quinze dies sense futbol de Primera pels partits de seleccions de la setmana que ve es pot fer molt llarga al Camp Nou, tot i que encara hauria estat més dramàtic no tornar amb els tres punts.

L'Almeria va posar en dificultats el Barcelona a la primera meitat, encara que va ser el conjunt blaugrana el que va poder avançar-se al marcador, però Rubén va impedir que Messi, en dues ocasions, i Munir, en el rebuig, trobessin el camí per perforar la porteria local.

Els andalusos, però, van respondre al minut 21, amb un xut de Thievy des de la frontal de l'àrea que va aturar Claudio Bravo. Al minut 27, una acció iniciada per Messi per la banda dreta va acabar amb una rematada de Rakitic que va rebutjar amb dificultats Rubén. Messi va aprofitar-ho per rematar de cap i la pilota es va estavellar al travesser.

L'últim quart d'hora de la primera part va ser un monòleg de l'Almeria davant un Barça amb poques idees. Al minut 42, un atac dels catalans es va convertir en una ràpida contra local, després d'una pèrdua de la pilota de Messi, que va acabar en gol. Soriano va robar la pilota i la va enviar en llarg a Thievy perquè corrés. L'exdavanter de l'Espanyol li va guanyar la cursa a Bartra i va batre Bravo en la seva sortida amb un xut ras i enganxat al pal.

La segona meitat va ser diferent. El Barça, amb l'entrada de Luis Suárez i Neymar, es va fer amo del partit i les ocasions de gol es van succeir davant la porteria local. Al minut 60, va arribar el primer acostament contundent del Barcelona amb una rematada de Luis Suárez al travesser, quan ja Messi començava a aparèixer per la banda esquerra.

L'excel·lent treball de Suárez va servir al Barcelona per obrir la llauna. Al minut 72, una centrada seva al segon pal la va rematar Neymar per posar l'empat a un en el marcador. El gol va afectar l'ànim d'un Almeria que havia treballat i que s'havia deixat l'ànima en el camp perquè això no passés.

El Barça va ser molt superior i Messi, que buscava igualar el rècord de Zarra, es va quedar a centímetres de fer-ho en el minut 79, després d'una nova acció entre Suárez i l'argentí en la qual aquest va enviar la pilota, una vegada més, al travesser.

Només tres minuts després, una jugada iniciada per Messi la va continuar l'uruguaià, que va donar una passada perfecta a Jordi Alba i aquest, a l'àrea petita, va signar el definitiu 1-2. Messi hauria pogut aconseguir el tercer del Barcelona en un u contra u amb Rubén, però el porter de l'Almeria ho va evitar amb una gran aturada.

La victòria calma els nervis que havien començat a generar-se al Camp Nou per les derrotes contra Madrid i Celta. Però el pèssim partit de l'equip català no convida gaire a l'optimisme.