Maverick Viñales es va quedar sense el subcampionat -finalment ha acabat tercer- de Moto2, per una caiguda amb Mika Kallio, el seu màxim rival per fer-se amb el segon lloc del Mundial, abans de fer el salt la propera temporada a MotoGP amb Suzuki.

Per la seva part, el català Esteve Tito Rabat (Kalex) va regalar la victòria al suís Thomas Luthi en el Gran Premi de la Comunitat Valenciana després d'haver dominat tota la carrera. El campió del món de Moto2 va dominar la prova des de la primera fins a l'última volta, però un error en la recta d'entrada a meta, en la qual va alentir en excés la seva marxa, va permetre al suís superar-lo davant la seva pròpia incredulitat pel que va passar en els metres finals. Al costat de Luthi i Rabat al podi va acabar el francès Johann Zarco, que va rodar en solitari bona part de la carrera.

Rabat havia estat el més ràpid en els entrenaments i a l'apagar-se el semàfor va sortir disposat a demostrar que la seva condició de campió del món de Moto2 no era fruit de la casualitat i amb un ritme molt fort va començar a estirar al grup perseguidor, en què les primeres víctimes van ser el pilot de Roses Maverick Viñales (Kalex) i Mika Kallio (Kalex), que es va mostrar molt disgustat en el contratemps. El pilot finlandès va ser envestit pel català, que va entrar completament colat en la trajectòria del revolt i no va poder evitar una forta col·lisió amb l'esportista nòrdic i company de Rabat. Kallio, que dissabte va fer 32 anys, va haver d'abandonar la carrera mentre que Viñales va tornar amb la moto al seu taller per intentar reparar els danys i continuar-la, però no va aconseguir que la seva Kalex arrenqués i va haver de retirar-se definitivament. Tant Kallio com Viñales es jugaven la segona posició del campionat, amb un avantatge de quinze punts per al finlandès, de manera que en no puntuar cap dels dos va ser el primer d'ells qui es va fer en propietat amb el subcampionat, a més de rebre les disculpes de Maverick Viñales un cop acabada la cursa.