o hi va haver dinar familiar, diumenge, a casa dels Domínguez. Però això no vol dir que la família no es reunís aquest cap de setmana. Ho van fer, canviant la taula i un bon àpat per la passió del futbol al camp del Breda. Allà s'hi va disputar un duel entre els selvatans i el Besalú, seguit per més de mig miler d'espectadors, corresponent a la desena jornada de la lliga de Segona Catalana. El pare, Fede, ocupava la banqueta local. El fill, Marc, la visitant. Però n'hi ha més: el segon entrenador del Breda, Jose Ortega, és nebot de Fede Domínguez i cosí de Marc, i en l'equip selvatà també hi juga -ahir va ser titular- l'interior esquerrà Isaac Porcel, fillastre del seu entrenador i germà del tècnic rival.

"Fa molts anys que entreno i he viscut moltes coses, però mai una situació com aquesta d'enfrontar-me a un fill", explicava ahir Fede Domínguez, el tècnic que es va acabar enduent la victòria (2-0). Va ser un partit igualat, ho admeten els dos entrenadors, i va acabar decidint l'encert. Marc diu que "a partir del minut 20, després de rebre l'1-0, només hi va haver un equip sobre el camp i va ser el Besalú. Vam generar cinc o sis ocasions i no les vam encertar. El Breda es va replegar a la seva àrea buscant contres i en una d'aquestes, a tres minuts del final, ens va sentenciar". Ja ho diu el seu pare: "El futbol premia qui fa més gols, no qui juga més bé".

Els dos tècnics van viure la prèvia com un partit més. Marc, que viu a Girona, va dedicar el matí de diumenge a fer els últims preparatius tàctics i, per desconnectar, va seguir per televisió l'última cursa del Mundial de Moto3 que va acabar donant el títol a Àlex Márquez. Fede, instal·lat a Salt, sabia que el duel era molt important per mantenir el Breda a la part alta i amb els tres punts l'ha situat quart, només superat pel Guíxols, l'Abadessenc i el Camprodon "que estan un graó per sobre de la resta". A la tarda quan van arribar al camp no van parlar i simplement es van saludar. Durant els 90 minuts, tant un com l'altre es van oblidar de les relacions familiars i es van concentrar a obtenir el triomf, molt necessari també pels visitants, que lluiten a baix.

"Durant el partit no penses que t'enfrontes al teu fill, per a mi el més important és el meu equip. Després, esclar que em va saber una mica de greu derrotar el Besalú, tot i el bon partit que van fer, perquè és la quarta derrota seguida que encaixen i sé que la directiva està nerviosa pels mals resultats. I ja se sap que això sempre pot ser perillós pel tècnic", reflexionava l'entrenador del Breda, amb un ampli historial en clubs com Cassà, Lloret, Farners, Bescanó, Can Gibert i Roses. Marc Domínguez, al final del partit, no tenia gaires ganes de comentar la jugada. "Sóc molt competitiu i estava capficat per la derrota", deia, afegint que "el nostre objectiu és la permanència i hem de sumar punts per sortir de la zona baixa". El tècnic del Besalú combina aquesta tasca amb una feina de monitor de gimnàs i també és scouting del Llevant per la zona de Catalunya. La seva tasca és trobar futurs talents d'entre 13 i 17 anys que pugui interessar el club granota. Marc Domínguez té el títol nacional (podria entrenar a Primera Divisió) i no amaga que el seu somni seria poder viure professionalment del futbol.

Fede entrenava la temporada passada el Sant Ponç a Quarta Catalana perquè havia donat prioritat a la seva feina de coordinador d'ambulàncies però tenia ganes de tornar a Segona Catalana, l'antiga Primera Regional. Ho va aconseguir a l'estiu, quan va rebre la trucada del Breda. Inicialment els selvatans havien pensat, curiosament, en el seu fill Marc, que havia fet una bona temporada amb el Sant Gregori, però ell ja s'havia compromès amb el Besalú. Marc va recomanar el seu pare i les dues parts van arribar a un acord. Ara a Breda es viu amb passió el futbol. "Feia temps que no veia tant d'ambient", confessa el tècnic, que un cop hagi assegurat la permanència no descarta lluitar per fites més altes.