El darrer mundial de patinatge artístic celebrat a Reus el passat mes setembre va tornar a demostrar el domini de les patinadores del CP Olot en una modalitat, la de grup grans de xou, de la qual ja han estat campiones del món vuit cops. Un èxit internacional que ara ha de servir perquè l'esport català reconegui les garrotxines com el millor equip femení de Catalunya en un acte organitzat per la UFEC (Unió de Federacions Esportives Catalanes) el pròxim 15 de desembre al Museu Marítim de Barcelona. Marc Márquez, Laia Sanz o l'excapità del primer equip del Barça, Carles Puyol, seran alguns dels altres noms propis de la gala que reconeixerà un cop més la trajectòria internacional del CP Olot. En la mateixa festa també es farà un reconeixement a clubs com el Guíxols i el Tordera, que aquest 2014 han celebrat el seu centenari.

Al costat de l'Olot, el jurat d'aquesta divuitena edició de la Festa de l'Esport Català també ha reconegut als dos millors esportistes individuals de l'any: Marc Márquez i Laia Sanz. El pilot de Cervera ha revalidat el títol de campió del món de Moto GP establint un nou rècord de victòries en una sola temporada a la categoria reina del motociclisme de velocitat amb tretze Grans Premis guanyats. Per la seva part, la pilot de Corbera de Llobregat continua fent història en el món dels raids en el qual s'ha bolcat després de molts anys dominant en les proves de trial. Sanz ha estat la primera dona que ha guanyat una etapa en un raid aquest octubre a Marroc (Ral·li de Merzouga), a més de proclamar-se campiona del món d'Enduro i acabar com a primera dona del Dakar (setzena posició a la general final).

En aquesta edició, el jurat també ha decidit establir un premi especial a la trajectòria que anirà a parar a mans de Carles Puyol, que aquest estiu es va retirar del futbol en actiu per integrar-se a la secretaria tècnica del Barça.

Al mateix nivell que l'Olot, però en categoria masculina, la Festa de l'Esport reconeixerà els mèrits d'un equip que la temporada passada va aconseguir tots els títols que va disputar: el Club Natació Atlètic Barcelona de Waterpolo; mentre que com a esportistes revelació el jurat ha optat per la nedadora del Sant Andreu, Àfrica Zamorano, i per als campions del món de vela Joan Herp i Jordi Xammar. El jugador d'hoquei herba, Àlex Fàbregas, rebrà la distinció a l'esperit esportiu i el president de la Federació Catalana de Pilota, Agustí Brugúes, el guardó al seny esportiu.