Superada la jornada de partits de classificació per a l'Eurocopa avui toca nit de duels estel·lars, encara que sigui en partits amistosos. L'Espanya-Alemanya (20.45, Cuatro) i el cara a cara entre Messi i Cristiano Ronaldo en l'Argentina-Portugal (20.45, Esport3/c+Liga) centren l'interès, sense oblidar el duel entre Àustria i el Brasil de Neymar (19.00, Esport3), o l'Escòcia-Anglaterra (21.00, GolT).

Espanya i Alemanya, les dues últimes campiones del món, disputen a Balaídos un partit atractiu que s'ha enrarit per les polèmiques absències dels jugadors del Chelsea Cesc i Diego Costa, tot i que ahir Vicente del Bosque va voler treure transcendència a l'assumpte. "No hi ha res estrany. No estaven en condicions d'estar a la llista i per això no són aquí", va dir.

En un període de remodelació del grup, Vicente del Bosque vol veure gent que acaba d'entrar a la "Roja" -Joan Bernat, José Callejón, Raúl García o Álvaro Morata- i d'altres com Camacho i Nolito, que gaudiran dels seus primers minuts. La lesió de De Gea, que va patir la luxació del dit petit de la mà dreta en vigílies del duel contra Bielorússia, impedeix que sigui el porter titular, com estava planificat. El seleccionador farà debutar Kiko Casilla.

Del Bosque modificarà el dibuix que ha emprat en els últims partits, quan els plantejaments defensius dels seus rivals va obligar a provar amb dos puntes per moments. Es perfila un 4-2-3-1, amb novetats en defensa en els laterals amb Azpilicueta i Bernat més la possibilitat de Raúl Albiol com a parella de Sergio Ramos. També sembla segura la presència d'Isco a l'onze.

Alemanya arriba al duel contra Espanya enmig d'una prolongada ressaca que ha patit l'equip de Joachim Löw després de conquistar el Mundial de Brasil. Els resultats no han estat els esperats ni en els partits de l'eliminatòria europea -dues victòries, una derrota i un empat- ni en l'únic amistós, una derrota per 2-4 davant d'una Argentina sense Messi. L'última "decepció" va ser una victòria per 4-0 davant Gibraltar, un triomf curt en el duel més desigual del món.

A la mateixa hora de l'Espanya-Alemanya, Old Trafford serà l'escenari d'un nou cara a cara entre Leo Messi i Cristiano Ronaldo. Les dues principals estrelles del firmament futbolístic es trobaran en un partit de luxe entre l'Argentina i Portugal. "És un amistós, si fos en el Mundial seria especial, però aquest partit no compta per a res. El que serà especial serà tornar a Old Trafford", va assegurar Ronaldo, exjugador del Manchester.

Per la seva banda Messi tampoc va demostrar cap interès especial per retrobar-se sobre la gespa amb Cristiano. El blaugrana va deixar clar que "jugar contra Ronaldo és un partit més. Estic agraït a la gent que ens segueix, tant a mi com a la meva selecció".