Nico Rosberg (Mercedes) va complir amb el guió que s'havia marcat i, a la ronda qualificatòria va aconseguir fer-se amb la pole position de cara a la disputa de l'últim Gran Premi de la temporada el d'Abu Dhabi que, recordem, val el doble de punts, així, doncs, la diferència entre el primer i el segon classificat serà de catorze punts (50 pel primer i 36 pel segon). El company d'equip de Rosberg i actual líder del Mundial de pilots, Lewis Hamilton sortirà des del segon lloc de la graella de sortida, i avantatja amb disset punts a l'alemany, amb la qual cosa acabar en la segona posició li valdria per acabar la temporada com a campió.

La lliuta pel campionat deslluirà l'última cursa de l'asturià Fernando Alonso al volant d'un Ferrari. Alonso ha fet oficial, aquest cap de setmana, la sortida de l'escuderia italiana, tot i que no ha desvetllat el seu futur immediat. L'asturià va signar una classificació discreta i va finalitzar la Q3 en última posició, sortint des del desè lloc de l'engraellat de sortida, fent parella amb el seu company d'equip, Kimi Raikkonen, que va finalitzar en novena posició.

Els dos Mercedes, que han tornat a copar la primera línia de la graella, seran seguits, a l'inici de la cursa, pels dos Williams, doncs Valtteri Bottas va aconseguir el tercer millor temps en la qualificació, mentre que Felipe Massa va ser quart a menys d'una dècima del seu company d'equip. En la tercera línia de l'engraellat van situar-s'hi els dos Red Bull. Daniel Ricciardo va tornar a ser més ràpid que el seu company d'equip, Sebastian Vettel, quatre vegades campió del món, i que deixarà Red Bull per substituir Alonso a Ferrari. Tot i aquesta qualificació, els dos pilots de Red Bull van patir una desqualificació degut a haver muntat uns alerons davanters il·legals, amb la qual cosa sortiran des del pit lane. Això permet a Raikkonen i Alonso avançar dues posicions i sortir des de la quarta fila.

Fernando Alonso, quan va finalitzar la qualificació, va comentar que "serà un descans" acabar aquesta temporada, en la que només ha aconseguit pujar dues vegades al podi, una recompensa que "no és suficient" per ell.

El desenllaç, aquest migdia, a partir de les dues, hora catalana. El mundial de pilots en joc. El de constructors ja se l'ha endut Mercedes, però manca saber quin dels seus pilots s'alçarà amb la glòria.