Dissabte passat, a pocs segons del final, i amb el partit empatat a 23, el Bordils va tenir una pilota per guanyar el partit gràcies a una recuperació del jove Dalmau Huix. La llàstima va ser que l'acció va culminar en una falta en atac del conjunt gironí i una darrera jugada de l'Alcobendas que els va donar la victòria gràcies a un gol a sis segons del final. El qualsevol cas el protagonisme d'aquest jugador de 21 anys de Fornells, format a l'equip del seu poble, i que va arribar als equips inferiors verd-i-blancs quan va acabar l'etapa cadet ha anat in crescendo des que va debutar la temporada passada a Divisió de Plata en la visita a Pozoblanco. Encara amb fitxa del filial de Lliga Catalana, Pau Campos valora d'Huix la seva entrega en defensa i la seva "intel·ligència" i "visió de joc". Tot plegat s'ha traduït en una presència constant al primer equip aquest curs: sempre ha anat convocat i ha disposat de minuts.

"Quan vaig arribar a Bordils em semblava impossible arribar al primer equip. Jo m'havia format a Fornells i quan vaig acabar l'etapa cadet em van dir si volia anar-hi a jugar i de seguida em va agradar el que hi vaig trobar", explicava ahir Dalmau Huix. Ell és l'últim exemple que la feina ben feta pot tenir premi en forma de minuts a la segona divisió de l'handbol espa?nyol, com abans ha passat amb Gerard Farrerons (ara ja membre del primer equip) o el central Albert Masó. "Podríem dir que ha sigut l'últim d'arribar però ha assumit el seu rol i ha fet una progressió cada vegada millor", subratlla el tècnic Pau Campos.

Huix jugava el curs passat amb el segon equip fins que a primers d'any, un parell de setmanes abans d'anar a la pista del Chapela, Campos li va comunicar que s'entrenaria amb el primer equip. Segons ell "hi havia moltes baixes i al final vaig anar convocat a aquell partit a Galícia tot i que no vaig acabar jugant". El seu debut va ser a Pozoblanco. Ell mateix admet que "tot ha anat més ràpid del que em pensava. M'imaginava que aquesta temporada seria com la passada, que jugaria amb el filial i que de tant en tant em farien pujar a dalt. Però dels 10 partits de Lliga de Plata sempre he anat convocat i he tingut minuts".

Pau Campos destaca que "és un jugador que toca de peus a terra i que ha millorat. Quan era juvenil era més lent, ara s'ha tornat més ràpid, i ha millorat també en el desplaçament, em la defensa... Provoca moltes faltes en atac i ens aporta coses com les que teníem amb en Martí (Vila)".

Huix sap que en els temps que corren dedicar-se professionalment a l'handbol és gairebé una utopia malgrat la seva magnífica progressió. El jugador del Bordils combina l'esport amb l'estudi d'un cicle superior i admet que "per jugar a Plata fora de casa no et surt a compte perquè et pagaran 600 euros però hauràs de buscar-te la vida, el pis...". Assolir la permanència una temporada més a Plata és, ara, l'objectiu immediat de la jove perla bordilenca.