Arran dels incidents del cap de setmana passat en el partit Sant Hilari-Vilafant B de Segona Nacional de la Federació Catalana de Futbol Sala, el club vilafantenc ha enviat un comunicat en què demanava disculpes pels fets ocorreguts.

El president del FS Vilafant, Roberto Martínez, ha explicat que "vull demanar les meves sinceres disculpes pels incidents ocasionats per algun exjugador del nostre equip B després del partit que ens enfrontava al seu equip. Disculpar-nos davant del club de futbol sala Sant Hilari Sacalm, la federació i qualsevol persona a qui afectessin els lamentables incidents ocasionats el passat dissabte.

Des del nostre club repudiem qualsevol tipus d’acció violenta, cap insult de tipus xenòfob admet cap acció d’aquest tipus. El nostre club, i les persones que el dirigim portem més de 20 anys en el món del futbol sala i mai hem tingut cap incidència d'aquest tipus i així volem continuar. Per aquesta raó les persones implicades en aquesta trifulga han estat expulsades immediatament del club".

Batalla campal

Sant Hilari Sacalm va viure un episodi de violència vinculada al futbol la tarda de dissabte al Poliesportiu Municipal del poble. En aquesta ocasió van ser els jugadors del FS Sant Hilari i del Naturopathic FS Vilafant B els que van acabar a garrotades després d’un partit de Segona Territorial. La tensió entre els jugadors dels dos equips va passar del parquet a les graderies i coincidint amb el xiulet final de l’àrbitre, després d’un vibrant partit (5-5), va començar l’enrenou.

La batussa la van protagonitzar cinc jugadors al final del matx quan un, fins i tot, va agafar el gat mecànic del seu vehicle que tenia aparcat a fora el recinte i va agredir una persona del públic, que va acabar amb un trau al cap. Alguna cadira de plàstic va volar, també segons alguns dels testimonis.

Tot plegat va fer que la baralla se n’anés de mare i s’hi veiessin implicades unes trenta persones amb un balanç final de cinc ferits. Els vigilants del municipi i els Mossos d'Esquadra van arribar ràpidament a la zona però ja hi havia dos jugadors que havien resultat ferits i van haver de ser traslladat a l'Hospital Santa Caterina de Salt. Els cinc jugadors que van participar a la baralla van ser identificats a l'acte pels Mossos d’Equadra sense que, tanmateix, hi hagués finalment cap detingut.

Caldrà estar atents ara si la Federació Catalana de Futbol Sala interposa sancions als jugadors implicats en la picabaralla. El Comitè de Competició de la Federació serà l’encarregat de decidir quins càstigs imposa als protagonistes dels incidients i si sanciona o no també els dos clubs implicats.