Un, dos, tres i acció. La pel·lícula Un Poble contra un líder acaba de començar amb un Blanc-i-Verd ple de gom a gom, com en les grans ocasions. El guió no està escrit, i qualsevol cosa pot passar.

El Teucro va arrencar imposant la seva condició de líder invicte per agafar les primeres diferències (4-6). Mentrestant, el Bordils no estava disposat a deixar-se atropellar, i menys davant dels seus incondicionals. Quatre reajustaments permetien a l´equip de Pau Campos aconseguir l´empat (9-9, 21.36´) després d´un gol d´Ignasi Moreno. A continuació, i abans dels anuncis, arribava un dels moments més esperats per la parròquia local. El retorn del seu capità damunt del parquet. Marc Prat entrava al minut 23.40 després de molts mesos fora de les pistes.

El Bordils s´estava agradant, i l´afició s´ho passava d´allò més bé. Un gol d´Edu Nono permetia al Bordils posar el 10-9, i deixar clar al Teucro que per guanyar al Blanc-i-Verd hauria de treballar més que mai. No obstant, algunes imprecisions a les acaballes del primer temps, permetien al Teucro plantar-se al descans guanyant, 11-13.

A l´equador de la segona part, el Bordils veia com el Teucro apretava l´accelerador. Els de Pontevedra posaven un perillós 19-22. Pau Campos reaccionava immediatament amb un temps mort. Aquest va tenir el seu efecte. Nono es va carregar l´equip a l´esquena (20-22), i els seus companys el varen acompanyar. Dalmau Huix posava el 21-22. Jordi González tornava a exhibir-se amb les seves habituals aturades que permetien a la següent acció posar el 22-22. I a continuació Marc Combis, completava un espectacular parcial de 4-0 que permetia tornar a somiar amb el 23-22 al marcador. Aquest cop, qui es veia obligat a posar la cartolina damunt la taula per aturar l´hemorràgia dels seus, era el tècnic del Teucro. I ho va aconseguir.

Arribava l´hora de la veritat, i a més d´un espectador ja no li quedaven ungles. Era el moment clau. Quedaven deu minuts, i l´electrònic oferia un 24-24. El Bordils brillava. Havia aconseguit superar el moment més complicat del partit. No obstant, a partir d´aquí, un penal errat de Masmiquel i una contra de Combis que tampoc va acabar al fons de la xarxa, va permetre obrir un forat de +3 a favor del Teucro (24-27) a sis minuts del final. Aquest cop sí, el Bordils havia dit prou.

Campos va demanar un nou temps mort que, a diferència de l´anterior, no va servir absolutament de res. Nono també va llançar des del punt de penal, i en el següent atac el Teucro va sentenciar (24-28). El Bordils estava encallat en atac. Ara sí, només un miracle podia salvar la situació. I aquest no va arribar. El Teucro va mostrar més ofici i va acabar imposant la lògica. A tres minuts per acabar, els gallecs aconseguien la màxima diferència (25-30) que el Bordils només va poder maquillar amb un penal del capità Marc Prat que d´aquesta manera aconseguia tornar a marcar després de més de set mesos lesionat. Al final 26-30.