El derbi de diumenge a Vilatenim entre el Figueres i el Palamós és molt especial per a una bona colla d'integrants de l'equip local, començant pel seu míster, Eduardo Vílchez, però també per a molts exjugadors del degà que van deixar un boníssim record al Nou Estadi. El golejador per excel·lència dels baixempordanesos les tres darreres temporades, Javi Revert, després de perdre's els dos últims partits del Figueres per culpa d'una lesió als isquiotibials, reapareixerà en el derbi: "Estic recuperat i a disposició del míster", admetia ahir el davanter.

Revert confessa que enfrontar-se al degà "serà molt especial" i ja avança que en el cas de fer-li un gol "no el celebraré per tot el que m'ha donat el Palamós i per l'estima de l'afició". El duel arriba amb els dos equips en la zona baixa de la classificació, lluitant per allunyar-se del perill (el Palamós és en descens). Per això el golejador afirma que "és difícil dir qui és el favorit però nosaltres hem de fer valer el factor camp". Segons Revert "l'inici del Figueres no va ser bo, perdre els tres primers partits ens va posar molta pressió, i després no és fàcil sortir d'allà baix " i considera que "amb l'Eduardo (Vílchez) hem canviat l'estil i es treballa diferent, és un gran entrenador i ens aporta molt".

Les maleïdes lesions han impedit que s'hagi pogut veure el millor Javi Revert i, per això, "ara espero que pugui disputar amb normalitat el que falta de temporada". El davanter admet que va denunciar al Palamós pels impagaments "i ara l'assumpte està en negociacions amb l'AFE, és una situació difícil per a nosaltres, ens van rebaixar el sou i ens van plantejar que el mes de juny estaria tot pagat i no va ser així. Això va provocar les denúncies".

Tot i aquest fet Revert no creu que marxés malament del Palamós, almenys no en l'aspecte esportiu, tot i els deutes: "Va ser una bona etapa en la meva carrera i quan això se solucioni només es recordarà el que vaig fer dins del camp. Esperem que se solucioni aviat i ens en poguem oblidar", va afegir en referència als impagaments.

Ritxi s'ho perdrà

Ritxi Mercader és l'altra cara de la moneda. El migcampista palamosí de la Unió viu amb resignació les hores prèvies del derbi: li feia molta il·lusió jugar contra l'equip del seu poble, però la cinquena targeta groga que va veure a Vilafranca farà que es perdi un partit que tenia marcat en vermell al calendari. Ritxi arribava amb bones sensacions després de fer un gol olímpic en l'última jornada que va donar els tres punts a l'equip de Vílchez. "Jugar contra el Palamós sempre serà una sensació estranya per a mi. Em van ensenyar la cinquena groga a Vilafranca en una acció involuntària i allò primer que em va passar pel cap va ser: em perdo el Figueres-Palamós. Segueixo sent del Palamós i sempre desitjaré el millor pel club, excepte diumenge, és clar".

Si Ritxi pogués jugar, no seria la primera vegada que experimenta la sensació de tenir com a adversari el "seu" Palamós. Amb el Cassà i en un parell d'amistosos amb el Girona ja ho havia fet. El migcampista afageix que "si mai fes un gol contra el Palamós encara que fos tan espectacular com el de Vilafranca, no el celebraria per respecte als seguidors, ex companys i per tot el que he viscut defensant els colors del degà. De petit anava al camp i com a futbolista hi he jugat quatre anys amb un balanç magnífic en l'àmbit esportiu".

Sobre el partit en si, assenyala que "els dos equips hi arribem amb una dinàmica positiva. La posició a la classificació no és bona, però els dos conjunts estem en una dinàmica ascendent. Des de l'arribada de l'Eduardo Vílchez l'equip ha aconseguit sumar punts i això s'ha vist reflectit en el joc i en una millora evident tant esportiva com en la nostra mentalitat. Ens coneix a la majoria i sabem el que espera de nosaltres. Va ser una gran notícia després de l'angoixa que sempre provoca canviar d'entrenador a mig curs".

El jugador no amaga que al vestidor del degà "hi tinc excompanys que considero amics i amb qui parlo sovint, com són, entre altres, en Joan Bayona, en David Cano o en Sergi Arimany, amb qui he compartit patiments i moments fantàstics".