El Juventus, el Manchester City, l'Arsenal i fins i tot també el Bayer Leverkusen són les principals ?amenaces per al Barcelona, campió del seu grup a la primera fase de la Lliga de Campions, en el sorteig dels vuitens de final que se celebra aquest migdia (12:00 hores) a Nyon.

Tal i com sol ser habitual, la configuració de les vuit eliminatòries tindrà excepcions. Encara hi haurà dos bombos -un amb els campions de grup i un altre amb els subcampions-, no es podran ?enfrontar clubs del mateix país ni tampoc equips que ja hagin compartit la fase de grups.

D'aquesta manera, el Reial Madrid, vigent campió i l'únic que ha guanyat els sis partits de la fase anterior, no es podrà mesurar amb el Basilea. Ni el Barcelona amb el Paris Saint Germain ni l'Atlètic Madrid amb el Juventus. Els tres equips espanyols van aconseguir la classificació com a primers.

No obstant això, el futbol alemany és el més representat. Ha aconseguit el ple i els seus quatre clubs estaran en les eliminatòries. El Bayern i el Borussia Dortmund com a primers i el Schalke i el Bayer Leverkusen com a subcampions. No hi podrà haver enfrontaments entre ells.

A més dels membres de la Bundesliga i de la Lliga BBVA, en la màxima competició continental romanen conjunts de sis països. Tres també de la Premier anglesa encara que només el Chelsea com a cap de sèrie. L'Arsenal i el Manchester City també sobreviuen en el torneig. França en manté dos: el Paris Saint Germain i el Mònaco, que va quedar campió del seu grup. El Juventus és l'únic d'Itàlia, el Porto el que queda de Portugal, el Basilea com a representant de Suïssa i el Xàkhtar, amb el seu màxim golejador, el brasiler Luiz Adriano, que va igualar el rècord de gols de Cristiano Ronaldo en una fase de grups amb nou gols, l'abanderat d'Ucraïna.

El cartell dels aspirants adverteix, inicialment, un dels vuitens de final més equilibrats dels últims temps. Per plantilla, reputació i historial, molts dels subcampions de grup estan a un nivell força similar que els caps de sèrie. Equips com el Juventus, Bayer Leverkusen, Arsenal o Paris Saint Germain han guanyat o han disputat alguna final europea. D'altres, com el Man?chester City, el vigent campió de la Premier League, té una de les plantilles més potents d'Europa, tot i que en les darreres temporades no ha acabat de lluir-la amb gaire encert a la màxima competició continental.

En la passada edició, els vuit campions de grup van aconseguir el pas als quarts de final i, precisament, el Barça va fer-ho davant el City (0-2 a Anglaterra i 2-1 al Camp Nou).

No hi ha marge d'error ja per als pretendents a la final de l'Olympiastadion de Berlín, el dissabte, 6 de juny del 2015. El sorteig determinarà el camí a seguir. Els partits d'anada dels vuitens de final estan previstos per als dies 17/18 i 24/25 de febrer, mentre que els duels de tornada seran els dies 10/11 i 17/18 de març.

Els campions de cada grup jugaran el partit d'anada de vuitens de final fora de casa. El sorteig dels quarts de final serà el 20 de març, mentre que les semifinals se sortejaran el proper 24 d'abril.