El recuperat Trofeu Ramon Sitjà homenatjarà el proper dissabte 27 de desembre a Vilablareix l'equip del GEiEG que al maig de 1990 va proclamar-se campió d'Espanya júnior femení a Salt després de tombar el Canoe per 72-54. Aprofitant que el 2015 l'efemèride complirà 25 anys, els organitzadors de la jornada (Girona és Esport, la Federació Catalana de bàsquet i els veterans) han decidit fer un reconeixement a un grup de jugadores que, entrenades per Pepe Rodríguez, van fer història adjudicant-se el que encara és avui l'únic títol del bàsquet gironí d'aquestes característiques.

La gran majoria de membres d'aquell equip, format per Imma Casan, Nuri Bosch, Gemma Santed, Meritxell Buil, Mar Pérez, Sandra Ventura, Beatriu Vaquerizo, Alicia Benítez, Sandra Alguero, Sandra Arroyo, Sílvia Massaneda i Leo Toral, han confirmat la seva assistència, mentre que qui no hi podrà ser és el tècnic Pepe Rodríguez. Aquell GEiEG s'enfrontarà a un combinat d'exjugadores grupistes (qui vulgui s'hi pot apuntar enviant un correu a premsa@geieg.cat) en un duel que arrencarà a 2/4 de 7 de la tarda. Anteriorment el Torneig haurà arrencat a les 4, amb partidets disputats pels nens de les escoletes de bàsquet del Vilablareix i del GEiEG, i seguirà a les 5 amb els duels protagonitzats per les seleccions gironines de mini.

Aquest és l'altre gran "leit-motiv" de la diada perquè es posa de relleu que Ramon Sitjà, el 1962, va ser el precursor a Girona del minibàsquet i que durant una bona colla d'anys, entre 1941 i 1965, va ser tècnic d'equips masculins del propi GEiEG, que van acabar desapareixent i més endavant la secció va tornar però centrada en les noies.

El Trofeu es va recuperar la temporada passada a Quart i els organitzadors han escollit ara Vilablareix perquè el club ha estrenat recentment escoleta de bàsquet. Durant el descans del partit entre el GEiEG de 1990 i les exjugadores es farà l'acte en si d'homenatge, amb la repetició de l'entrega del trofeu que van guanyar fa gairebé 25 anys i una foto de família. També s'editaran samarretes commemoratives. El Trofeu Ramon Sitjà es consolida com una cita esportiva de referència de les festes de Nadal i se celebrarà aquesta vegada el dissabte, 27 de desembre, amb l'objectiu de tornar a ser una jornada festiva del bàsquet gironí.

Aquell GEiEG que va ser campió d'Espanya va guanyar tots els partits del torneig, que va omplir el pavelló de Salt entre el 23 i el 27 de maig amb gairebé 1.500 espectadors per jornada. En la fase inicial les noies entrenades per Pepe Rodríguez van tombar el Banco Zaragozano (75-61), el Seguros Iberia Donosti (73-48) i el Canoe (69-60), amb qui es trobarien de nou a la final. Abans, van haver d'eliminar el Tintoretto (66-64) en semifinals. En el partit decisiu pel títol les grupistes es van imposar per 72-54.