El centre de recuperació de primats de Riudellots de la Selva, la Fundació Mona, ha creat un equip de corredors, els anomenats 'MONArunners' que el proper 31 de desembre participaran en la Cursa de Sant Silvestre de Girona. En realitat, l'objectiu de l'entitat es promocionar la fundació i recollir donatius en una acció solidària. Per això, han dissenyat unes samarretes especials, de color groc, que es podran aconseguir per deu euros a través de les xarxes socials. La voluntat és que el màxim nombre de persones possible es posi aquest samarreta per així aconseguir fons per continuar la tasca que port a terme l'entitat i, al mateix temps, donar a conèixer la fundació.

La Fundació Mona no para de treballar. Un cop més, l'entitat s'ha empescat una nova fórmula per donar a conèixer la seva tasca, promocionar-se i recollir fons d'una manera solidària. Ara, seguint la moda de les curses i l'augment de ciutadans que aposten per exercitar-se al carrer corrent, el centre de recuperació de primats gironí ha creat un equip de corredors, els MONArunners.

L'equip participarà el proper 31 de desembre a Girona en la tradicional Cursa de Sant Silvestre i, aprofitant l'esdeveniment, ha decidit tirar endavant una nova campanya per aconseguir fons. Per això, promocionen les noves samarretes originals de color groc que han creat per a l'ocasió per donar a conèixer l'entitat d'una manera "original, divertida i sana", afirmen. Les samarretes tenen un cost de 10 euros i es poden demanar per les xarxes socials o enviant un correu a 'info@fundaciomona.org'.

Tal i com detallen des de la fundació, la seva voluntat és que el màxim nombre de persones possible adquireixin aquesta samarreta i la portin durant els cinc quilòmetres de cursa o en els entrenaments. "Com més samarretes lluents de color groc, més se'ns veurà i coneixerà", destaquen des de l'entitat. Ara fa pocs mesos, l'entitat va donar a conèixer que havia aconseguit reunir, mitjançant una campanya solidària, uns 10.000 euros per fer front a les despeses i danys causats per les fortes pluges i inundacions que hi va haver a finals de setembre. Durant els darrers anys, l'associació no ha parat de tirar endavant campanyes, iniciatives i activitats solidàries divertides per visualitzar la seva feina i aconseguir fons per mantenir l'associació que té cura de 13 ximpanzés i quatre macacos.