Malgrat jugar al ralentí, amb escassa circulació de pilota i un joc pla durant molts minuts, el Barcelona es va acomiadar del 2014 amb una golejada davant el Còrdova (5-0), un rival que va pagar la seva falta d'atreviment.

El partit va servir perquè l'uruguaià Luis Suárez marqués el seu primer gol a la Lliga, perquè Leo Messi anotés un doblet, malgrat que amb prou feines va participar en el joc, i sobretot per finalitzar l'any a un punt del Reial Madrid -encara que amb un partit pendent-.

Els catalans van marcar molt d'hora i van fer la migdiada. El seu joc deixa molt a desitjar i durant molts minuts el partit es va convertir en un insuls piloteig, davant un equip que es va avançar molt ràpid al marcador i un altre amb l'únic objectiu de no sortir golejat del Camp Nou.

Va marcar el Barça tan d'hora, als noranta segons de posar en joc la pilota, que el més complicat va ser fàcil, tant que els de Luis Enrique no van tenir la intensitat necessària davant un rival que es va fer enrere des de l'inici i després es va trobar amb alguna opció a la contra en el primer temps.

Els blaugranes van tornar a signar un futbol pla. Amb poca profunditat i una circulació de pilota molt lenta. En la primera acció del partit, un passi interior de Rakitic va ser aprofitat per Pedro, qui va realitzar un gran control i va batre Juan Carlos.

El més complicat estava fet. Va obrir el Barça el marcador, però no tenia la intenció per tancar el partit per la via ràpida. Amb Martín Montoya en el lateral dret, els catalans van dominar, però sense presses, van buscar les bandes, especialment l'esquerra amb Jordi Alba, però no van acabar de decidir-se a anar a la jugular dels cordovesos.

I així van passar els minuts. Accions aïllades davant del 5-3-2 dels andalusos. Luis Suárez va rematar al lateral de la xarxa en el minut 11 i no va haver més notícies del Barça fins a la part final del primer temps.

El Còrdova, amb moltes precaucions, es va animar davant de la indecisió dels blaugranes. Va tenir un parell d'arribades, una per mitjà de Ghilas, que va superar Mascherano i va rematar fora davant Bravo (min.19) i una altra de Borja (min. 26) en un tret llunyà.

El Barça jugava a baixes revolucions. Només s'accelerava quan la pilota arribava a Jordi Alba o quan intervenia en el joc Luis Suárez. Leo Messi es va treure la son en els deu minuts finals del primer temps. Pedro (min. 26), Alba (44) i sobretot Piqué, en el minut 45, van poder ampliar l'avantatge, i Cartabia, en el 39, va tornar a disposar d'una bona oportunitat davant Bravo.

I poc va canviar en la represa, més enllà que en la primera aproximació dels blaugranes, els de Luis Enrique van tornar a marcar i van decidir el partit.

Va ser en una combinació entre Iniesta i Pedro. L'extrem va cedir dins de l'àrea a Luis Suárez que va batre Juan Carlos per sota les cames. L'uruguaià va aconseguir en el minut 53 el seu primer gol a la Lliga Espanyola després de set partits.

Amb el 2-0, el Barça va semblar animar-se i el Còrdova va seguir a la seva història. Ni tan sols l'entrada de Xavi (min.67) va reanimar els seus. Els blaugranes, amb el partit guanyat, no van accelerar; els de Djukic tampoc no van sortir de la cova malgrat el 2-0 i el partit es va convertir en un insuls domini local. Això fins als minuts finals.

Llavors el Barça va marcar altres tres gols. El 3-0 en una falta botada per Xavi i rematada de cap per Piqué; el 4-0 després que Messi es trobés amb una pilota dins de l'àrea després del llançament d'un servei de córner i el 5-0 també obra de Messi en el temps afegit.

El 5-0 posa fi a 2014 per al Barça, un any infaust per als blaugranes en el que han faltat títols però que serà recordat sobretot per la mort del seu entrenador Tito Vilanova.

Fitxa tècnica:

5 - Barcelona: Claudio Bravo; Montoya; Piqué, Mascherano, Alba; Busquets, Iniesta (Rafinha, min.76), Rakitic (Xavi, min. 65); Messi, Luis Suárez i Pedro.

0 - Còrdova: Juan Carlos; Campabadal, Íñigo López (Pinillos, min.60), Deivid, Pantic, Crespo; Luso (Rossi, min.71), Ekeng, Cartabia, Borja García (López Silva, min.75) i Ghilas.

Gols: 1-0, min.2: Pedro. 2-0, min.53: Luis Suárez. 30, min.79: Piqué. 4-0, min.82: Messi. 5-0, min.90+1: Messi.

Àrbitre: Antonio Miguel Mateu Lahoz. Va mostrar cartolina groga a Busquets (min.66).

Incidències: Van assistir al matx 60.066 espectadors en partit de la setzena jornada disputat al Camp Nou.