El Figueres d'Eduardo Vílchez va treure el geni i va aconseguir una victòria a l'últim sospir en un partit que se li havia posat molt malament, sobretot després de l'expulsió de Masó al minut 63 de partit, després de veure la segona groga, quan l'àrbitre va interpretar que havia fingit un clar penal rebut dins l'àrea pratenca. Toni Cunill es va convertir en el cap visible de la fe altempordanesa i va aconse?guir rematar al fons de la xarxa una centrada de Pedro.

Els tres punts sumats treuen el Figueres de la zona de descens, a la qual havia tornat a caure després de la derrota la passada jornada en el derbi contra el Palamós i, amb 21 punts, encara l'aturada nadalenca amb una certa tranquil·litat, tot i que conscient que de feina encara se n'ha de fer molta per tal d'evitar patiments de cara a la segona volta de Lliga. El més important, però, és que aquesta aturada servirà perquè els altempordanesos recuperin algun dels homes lesionats del primer equip, potser l'aspecte més preocupant que arrosseguen en aquest primer tram de temporada i que ha provocat que encara no s'hagi pogut veure l'equip en les condicions que s'esperava a principi de temporada.

Pel que fa al partit, els homes d'Eduardo Vílchez van sortir molt mentalitzats per aconseguir la victòria. Prova d'això va ser una primera part en la qual van ser totalment superiors a l'equip local, però només van poder transformar un gol, gràcies a una acció de Mamau, qui va recollir una centrada de Masó a la frontal, va desfer-se d'un rival amb una autopassada i va superar el porter local Toni marcant el 0-1, resultat en què es va acabar el primer temps, tot i que el resultat es mereixia ser més ampli.

La represa, però va començar amb mal peu per a la Unió. Els locals es quedaven amb deu homes per la doble targeta groga que va veure Masó i, cinc minuts més tard, rebien el gol de l'empat, amb un xut llunyà de Ricarte que va sorprendre el porter Ureña. El Figueres, amb un home menys i amb 20 minuts per davant, no va voler córrer riscos i va aconseguir tancar-se bé al darrere per evitar que el vaixell fes aigües. Amb el temps complert, va saber treure petroli en una acció a pilota aturada que va significar el gol de la victòria que va aconseguir marcar Toni Cunill.