"El títol? No boig, si la lliga no es decideix fins a l'abril i, a més, guanyar la lliga regular el títol no et dóna cap premi. A l'equip som molt conscients del que ens costa guanyar cada partit, no només contra el Salamanca sinó contra tots els rivals". La veterana Noemí Jordana no vol ni sentir a parlar de guanyar la lliga per molt que, començada ja la segona volta, l'Spar City Lift Girona és líder en solitari i ha guanyat els dos enfrontaments directes contra l'equip que està, o estava, cridat a emportar-se la lliga de carrer: Perfumerías Avenida de Salamanca.

Dissabte, en un partit que es recordarà temps a Girona, l'Uni va superar el Salamanca per vint-i-dos punts de diferència. Una victòria que, a diferència del que va passar a la primera volta, no es pot explicar per què les castellanes arribessin al partit sense rodatge. La victòria gironina va ser més que merescuda, però, per a Ramon Jordana el gran candidat a guanyar els dos títols de la la temporada, Copa i Lliga, continua sent el Perfumerías Avenida. "El Salamanca és l'únic candidat al títol, és evident. Elles han jugat dos mals partits contra nosaltres, però això té molt a veure amb la manera com nosaltres els juguem, però elles continuen sent les favorites per guanyar els títols perquè són unes màquines".

Per plantilla, per pressupost i, fins i tot, per moment de joc atès que enguany les castellanes també són molt competitives a l'Eurolliga el Perfumerías Avenida manté aquesta condició de favorit que apunta Ramon Jordana. Ara bé, des de l'altre costat, el tècnic de les castellanes, Alberto Miranda, avisa que sobre la pista les matemàtiques no sempre són exactes. "Això és esport i encara que sigui cert que tenir un pressupost més gran o jugadores de més currículum et doni avantatge, aquesta condició de favorit no et dóna sempre la victòria. Per posar un exemple prou clar, a l'Eurolliga el Perfumerías Avenida hauria d'estar per pressupost en el vagó de cua i. en canvi, hi ocupa el primer lloc", va dir Miranda fent referència al fet que, en un grup d'Eurolliga on té rivals del potencial de Fenerbahce, el seu equip comparteix el lideratge amb les turques després de set victòries i una sola derrota.

Una bona temporada del Salamanca, tot i les dues derrotes contra el seu equip, que porta Ramon Jordana a insistir en el guió que les favorites són les castellanes. Això sí, sense renunciar mai a guanyar qualsevol partit. "Els favorits continuen sent elles, però tots els partits s'han de jugar. Sempre dic que vaig a tots els partits amb la intenció de guanyar-los, pot ser que algun dia no puguem fer-ho, però mai hi anirem a passar l'estona". De moment, el primer partit on no vol anar a perdre el temps Ramon Jordana és dissabte vinent a Bembibre, amb un equip "incòmode per a nosaltres, perquè són petites i tiren molt de fora", conscient que l'actual situació de victòries encadenades es pot girar en qualsevol moment. "En qualsevol moment pot canviar la dinàmica de l'equip, esperem que no passi i per això treballem, però fa molts anys que estic treballant en això i sé perfectament que sovint apareixen inèrcies negatives sense explicació aparent", comenta el veterà Ramon Jordana, que fa dècades que pensa i repensa sobre el bàsquet.