Figueres i Peralada s'enfronten en un derbi que ha de ser la revàlida del d'anada. Els figuerencs es volen treure l'espina de la derrota al Municipal de Peralada, a la tercera jornada de Lliga (1-0, gol de penal d'Aleix Feixas), mentre que el Peralada vol demostrar que ja ha trencat la mala dinàmica de resultats i que la victòria en el partit de la primera volta no va ser casualitat.

Els d'Eduardo Vílchez arriben al derbi amb una mentalitat totalment diferent a la de la primera volta, quan visitaven Peralada amb la necessitat imperiosa de sumar els tres punts després d'un mal inici de temporada, mentre que els de Nacho Castro encaraven el partit pletòrics, ja que havien aconseguit sumar els tres punts en els dos partits previs i encapçalaven la classificació.

Els aires són ben diferents per al partit d'avui. El Figueres, amb l'arribada de Vílchez, ha fet el tomb que necessitava i encadena quatre jornades seguides sense conèixer la derrota. El Peralada, que havia entrat en una mala dinàmica, encadena una victòria i un empat en aquest inici de la segona volta, que els torna a donar moral de cara a afrontar aquest partit. Els dos conjunts, a més, estan empatats a 29 punts en la taula i presenten uns números pràcticament calcats: vuit victòries, cinc empats i vuit derrotes en els 21 partits previs disputats.

Així, doncs, el derbi es preveu trepidant, dos equips que buscaran el gol per endur-se els tres punts, uns, el Figueres, per ?seguir amb la seva projecció cap als llocs capdavanters, on aspirava a estar abans d'iniciar-se la temporada i els altres, el Peralada, a seguir sumant tres punts més que l'acostin, encara més, a l'objectiu de la permanència que estan seguint des de la primera jornada de Lliga. La pilota es posarà en joc a les dotze del migdia amb les mateixes opcions per a un i altre equip i tres punts importants en joc.