La ratxa de vuit triomfs consecutius que acumulava l'Spar Citylift Girona es va trencar ahir, contra pronòstic, a Sant Sebastià, a mans, precisament, de l'equip que duia una pitjor sèrie de resultats de tota la Lliga. El Gipuzkoa havia perdut els últims cinc compromisos, però ahir va treure forces de flaquesa per carregar-se un líder que, en línies generals, va estar molt espès. "Ens han donat una lliçó. Espero que l'haguem apresa", es lamentava el tècnic Ramon Jordana al final del partit.

Com a mínim, i malgrat que el propi entrenador de l'Uni, al final del partit, no hi volia donar gaire importància, les gironines segueixen líders, això sí, ara empatades amb un Perfumerías Avenida que va passar per sobre del Ferrol. La derrota del Conquero a la pista del Rivas va ser beneficiosa per a l'Spar Citylift, que manté una victòria de marge sobre les terceres classificades de la Lliga Femenina. L'Uni mana perquè ha guanyat els dos partits que ha disputat contra l'equip de Marta Xargay.

No es va sentir mai còmode l'Uni ahir a Sant Sebastià. Va ser un duel igualat i segurament, els 12 punts de diferència que reflectia el marcador final no fan justicia al que es va veure sobre la pista. Un triple de Noemí Jordana quan s'entrava en el darrer minut de partit encara mantenia les esperances per a les gironines (67-64), però tot se'n va anar en orris quan en la següent acció el Gipuzkoa va respondre també des de més enllà de 6'75 (70-64). Amb 51 segons per jugar, el miracle s'esvaïa. I és que en aquests darrers instants de partit les locals van fer un parcial de 9-0 que les va disparar en el marcador fins al 76-64 final.

Anna Carbó va ser el nom propi de l'Uni en la primera part. Autora de 14 dels seus 16 punts en els primers vint minuts, l'aler gironina va ser el principal referent de l'equip de Ramon Jordana, que se'n va anar al descans dos punts per sota (31-29), després d'haver-se trobat molts problemes per desembussar el seu atac.

La igualtat es va mantenir en el tercer quart i en el darrer parcial, al qual es va entrar amb 48-48. Allà va aparèixer la figura de Chambers, que va acabar amb 23 punts, per guiar un Uni que ni anotava de fora ni trobava a dins el talent de Gidden o Ibekwe, que va quedar eliminada per cinc personals. A poc més de cinc minuts pel final el Gipuzkoa dominava de cinc (59-54) i començava a marcar distàncies. Les basques van arribar a manar de 9 (63-54), però gràcies als punts de la nord-americana, omnipresent, l'Uni es va apropar a dos (63-61). El final pintava a cara o creu. Així el triple de Jordana va situar l'Uni Girona a tres (67-64) quan s'entrava al darrer minut, però la resposta local va ser contundent: un 9-0 de parcial per assegurar un valuós triomf.

Tensió a Salamanca

L'Avenida va escombrar el Ferrol (89-50) però al final del partit hi va haver tensió entre la capitana de l'equip de Salamanca, la gironina Marta Xargay, i el tècnic visitant, Lino López: "no li pots dir a una jugadora teva que em trenqui la cara", li va etzibar la base internacional, molesta per una frase que l'entrenador hauria dit durant el partit per exigir una defensa dura.